
El pla C! Vitaminem-nos amb els cítrics d'hivern

Inici / Tendències
Jackfruit
El ‘superaliment’ que els vegans fan servir per substituir la carn

Inici / Genis del Foc
Albert Adrià
Enigma
Entrem a l'univers d'un dels cuiners contemporanis més influents del món, amb un peu a Barcelona i l'altre a Londres.

Per fer boca / Gastropistes
La ruta del 'taco' mexicà
Passegem per Barcelona —des del barri mariner de la Barceloneta fins al del Guinardó— per anar descobrint i tastant alguns dels millors tacos de la ciutat. Una ruta gastronòmica amb accent asteca que posa en relleu l’èxit de la cuina mexicana a casa nostra.

Per fer boca / Taula Reservada
El patrimoni culinari familiar, a taula
Si el Brichs, a Falset, du per nom el cognom matern de Sol Florensa, no és perquè sí

Per fer boca / 24 hs
París

Per fer boca / Caçasabors
Te sentxa tokujou
Us presentem el primer te d'estil sentxa de l'any, un dels més superbs i elegants. El recol·lecta i l'elabora la família Otsuka a la perfectura muntanyosa de Shizuoka, al Japó.

A la cuina / menú del mes
Menú de febrer
Els lactis, la fruita, seca i dessecada i les hortalisses d’hivern protagonitzen el nostre menú mensual, amb plats que ens permeten reconfortar el cos encara en plena temporada freda. Comencem amb una amanida saludable, continuem amb un primer contundent i un guisat de carn blanca i acabem amb una macedònia original.

A la cuina / Masterclass
Herbes
A la cuina, les herbes es poden fer servir fresques o deshidratades i seques. Solem tenir-les identificades amb la cuina salada o la cuina dolça, en els plats tradicionals i clàssics, però el ventall de possibilitats és ampli i podem fer servir la imaginació per barrejar-les i traslladar-les d'un món a un altre.

A la cuina
El pla C!
Vitamineu-vos amb els cítrics d'hivern
Ser previsor, a la vida, té molts avantatges (i algun inconvenient): permet tenir el cap endreçat i, sobretot tenir un pla B quan ens falla el pla principal. Però si us diem què encara és millor tenir un pla C? Tant és si sou dels qui teniu el cap endreçat o si preferiu viure en un estat de caos permanent. Continueu llegint i descobrireu perquè el pla C és el millor que hi ha. C de cítrics, és clar!

A la cuina / El xef a casa
Un arròs senzill i saborós a l’estil de Costa Rica
Apassionat dels viatges, José ALberto Calderón va arribar a Barcelona des de Cartago, Costa Rica, per fer un màster en gestió internacional i turisme. Pep Nogué l’ha visitat al seu pis de l’Eixample per cuinar a quatre mans un arròs amb pollastre, típic del seu país, però que el nostre xef ha fet amb algunes variacions.

A la cuina
A cullerades
N'hi ha per tots els gustos: amb carn, peix, verdura o fins i tot, fruita. L'única condició es que aconsegueixin escalfar-nos i omplir-nos d'energia per fer front al fred hivernal. I, si ens ho permeteu, també cal que es deixin menjar a cullerades! Us proposem sopes i verdures calentes per revifar-vos!

A la cuina / Plaers saludables
Buletproof
Un cafè a prova de bales

A la cuina / Les postres de casa
Dolços per enamorar
Sempre hem tingut clar que Gemma Clofent és una apassionada del dolç més saludable i casolà, per això no ens ha sorprès la seva tríada de postres que enamoren. La fruita vermella i les roses han estat les seves aliades per crear tres propostes que, de ben segur, robaran el cor dels comensals afortunats que les comparteixin.

Al celler / Reportatge celler
SuperVIvents
Espais emblemàtics del barri
Una trentena de cellers tradicionals de la ciutat de Barcelona s’han inclós en un procés municipal per protegir i preservar l’essència I la singularitat d’aquests establiments emblemàtics. N’hem seleccionat tres per viure com mantenen l’essència com a punt de trobada del barri amb un esperit propi que va molt més enllà del vi i el menjar que hi serveixen. espais que conserven el caliu d’abans, quan les comunitats de veïns s’articulaven al voltant dels cellers i dels mercats.

Al celler / In memoriam
Tres vins amb l'Àngel
Tres amics i companys del desaparegut enòleg Àngel Garcia Petit ens ressenyen una referència vinícola que van compartir amb ell. Un petit homenatge per posar punt final a la secció Tria de vins, que l’Àngel escrivia mensualment a la nostra revista.

Al celler / Remena nena
Perdita: còctels amagats, però no perduts
Un local íntim, alegre i lliure, amb el punt una mica anarquista del barri gòtic barceloní, però d'estil sofisticat

Al rebost / El decàleg
Porc ibèric
Una carn popular i gurmet d'una raça porcina del centre i el sud-est peninsular. Els porcs s'alimenten de glans, arrels i herbes, que condicionen el greix i la textura de la carn.

Al rebost / Tant de gust
Recuperant el blat de moro escairat
"Queden molt pocs molins escairadors, i és una llàstima, perquè són patrimoni culinari"

Al rebost / reportatge
A punta de ganivet
Sense aquest estri no existiria la cuina tal com la coneixem

Al rebost / L'adreça
Aposta pel sabor i el benestar
El gust únic i les aromes dels aliments ecològics i de producció sostenible són el motor que mou La Botigueta de la Judith, a Castelló d’Empúries, on la fruita i la verdura tenen “el sabor de sempre” dins una alimentació que busca el benestar general.

Al rebost / Mediateca
Llibres
Per menjar-se'ls amb els ulls
- Bol de matxa amb fruita seca i plàtan
- Barquetes d’endívia
- Gratinat amb manxego
- Dashi amb fines herbes
- Arròs amb pollastre
- Crema de xirivia amb poma i xips de moniato
- Sopa de marisc amb llet de coco
- Sopa de mandonguilles i verdures d’hivern
- Crema calenta d’alvocat
- Tallarines amb llimona amb verdures d’hivern i ricotta
- Conill amb fruita seca
- Salmó al forn amb salsa de taronja
- Agulla de porc amb salsa de Mogenc de cabra i ceba caramel·litzada
- Stroganoff de cap de llom
- Costella de porc amb llima i gingebre
- Saltat de fruita d’hivern
- Pa de pessic d’aranja
- ‘Bulletproof’ amb cacau
- Pastís amb cor de galeta i rosa
- Pannacotta de gerds, vainilla i roses
- Vi calent amb mandarina i espècies
- Maduixes amb xocolata