Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 232
Cuina núm. 232. Octubre 2019

Esclata, magrana! Una bomba plena de salut i sabor

En aquest número
mercat galvany

Per fer boca / Gastropistes

Mercats amb encant

Benvinguts a plaça! Un producte de proximitat i un tracte proper ens remeten immediatament al mercat de tota la vida. Però, sovint, aquests espais amaguen més història (i, en alguns casos, art) del que ens imaginàvem.

 

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

L1003282

Per fer boca / Genis del Foc

Daniel Brin

D@niel Cafè Restaurant

Després de més d’una dècada cuinant en restaurants barcelonins d’ànima francesa, aquest perpinyanès va agafar les regnes d’un local propi, on fa la cuina que més li agrada, la mediterrània. I l’èxit ha estat tal que s’ha atrevit amb un nou espai, el Petit Daniel, que tot just obrirà les portes aquests dies, per oferir esmorzars i plats freds.

 

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

011

Per fer boca / Taula Reservada

Tot el País Valencià en una sola taula

El xef Rafa Soler aplica la seva trajectòria culinària al receptari comarcal valencià

Text: Josep Sucarrats

GettyImages 1074059618

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Bergen. L'essència escandinava

Com a porta d’entrada als fiords, com un dels ports més bonics del món i com a ciutat gastronòmica, Bergen mereix una visita en qualsevol moment de l’any

Text: Ferran Caldés / Foto: Ferran Caldés i Getty Images

232 NEOFILIA 01 r

Per fer boca / Sopa de lletres

Per què l'avi no menja sushi?

Creiem que ja no ens cal mirar, ensumar, tastar i comparar amb l’arxiu de la nostra memòria per decidir què mengem. La tecnologia i la responsabilitat pública garanteixen que gairebé tot és segur. Però també és sostenible?

 

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Menú novembre

A la cuina

El menú del mes

A la tardor,  la fruita dessecada, com els dàtils, és protagonista de molts plats, com l’entrant que Francesc Murgadas ens proposa per obrir el menú del mes. El llorer aromatitza la recepta del plat principal, que arrodonirem amb una proposta marinera, un peix d’un gust suau i exquisit, i unes postres amb una fruita delicada de pela vellutada.

 

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

L1009529

A la cuina / El xef a casa

Uns farcells de pasta originals

Quan va reformar el pis de la seva àvia, Eloi Rovira tenia clar que la cuina havia de ser el centre de l’habitatge. I és que aquest atleta santcugatenc no amaga la passió per la gastronomia. 

 

Recepta i cuina: Eloi Rovira / Foto: Enrique Marco

Peras r

A la cuina

Esclata, magrana!

Quan una fruita que costa tant de pelar i desgranar aixeca tantes passions, vol dir que és realment bona. Si, a més, se li han dedicat poemes i sabem que es menja des de l’època prehistòrica, podem dir que és un autèntic tresor. Desgranem tots els secrets d’aquest fruit que és símbol d’abundància i de fertilitat.

Text: Ferran Caldés / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Foto: Ajj Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella

masterclass

A la cuina / Masterclass

Algues

Són els vegetals del mar i n'hi ha una gran varietat, però encara estan lluny de ser un ingredient habitual a les receptes del dia a dia. Carme Ruscalleda ens dóna unes quantes claus per anar introduint les algues a la nostra cuina. Són originals, diferents i beneficioses per a l'organisme. Atreviu-vos a tastar-les! 

 

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

IMG 7099

A la cuina

Street Food Llatí

Els sabors llatins s’estan fent un lloc en el menjar de carrer dels nostres pobles i ciutats. Des de les conegudes empanades argentines a les arepes veneçolanes, el receptari és amplíssim. Fem un tomb per quatre locals barcelonins per descobrir els nous take away urbans.

 

Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Nicky Ramos - Jaime Lieberman - Jon Giraldo - Miguel Portillo - Joan Andrés Lauria / Foto: Mariona Villavieja

recepta albergínia

A la cuina / Plaers saludables

Anacards

He comprat anacards. i ara què? us donem consells per treure’n el millor rendiment a aquesta fruita seca que és l’ingredient estrella de moltes receptes veganes.

 

Text: Núria Coll

CROQUETES DE CUA DE BOU AMB PANKO r

A la cuina

Croquetes

Cilíndriques, esfèriques o quadrades!. Tant és, l’important és que siguin ben cruixents per fora i amb un punt fondant a l’interior. Les croquetes no només són de pollastre, de pernil o de carn d’olla, aquest mes us facilitem tres propostes de farcits i arrebossats diferents que faran excel.lir un plat que, per si mateix, ja ens encanta. Estem convençuts que triomfareu. Fins i tot, l’àvia us en demanarà la recepta! 

Text: Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: Food Photo - Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Pokebol carrot cake r

A la cuina / Les postres de casa

'Poke Bowls'

Són hawaians, són tendència i, ara, gràcies a Gemma Clofent, també són dolços. Els poke bowls que ens proposa són bons com a postres, però sobretot són ideals per esmorzar. Ràpids de fer, saludables i variats, la gràcia és que es preparen i se serveixen en bols. El nom? Poke significa ‘tallar’, en hawaià, per això tot està fet a talls petits.

 

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton / Ajudant d'estilisme: Grace Bostock

L1002209

Al celler / Remena, nena

Mudanzas. Els bars passen, però els clàssics es queden

Una institució del Born barceloní que ha sabut resistir el pas del temps i els canvis del barri.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

DECALEG QUINOA r

Al rebost / Decàleg

Quinoa

La reina dels Andes

Aquesta petita llavor d’origen andí i gust suau és un pseudocereal d’alt potencial nutricional, la ingesta del qual proporciona molta energia a l’organisme. Considerada un superaliment, és molt versàtil a la cuina.

 

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Cistell de bolets

Al rebost

Kit boletaire

Sou dels que esperen la temporada de bolets amb deliri per sortir al bosc a omplir el cistell? Doncs esteu de sort, perquè us hem preparat una selecció d’estris i complements necessaris per ser els caçadors de bolets més ben preparats del país. Si quan aquesta revista és al quiosc la pluja, el fred i la humitat ja han fet acte de presència, no ho dubteu: ha arribat l’hora dels boletaires. I no ho oblideu: sigueu curosos amb el bosc! 

 

L1002303

Al rebost / Tant de gust

Bolets del Vallès

Bolet ben Fet, a Sant Antoni de Vilamajor

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

L1004333

Al rebost

De la fava de cacau a la rajola de xocolata

Arribarà un dia que veurem tantes o més fàbriques de xocolata que torradors de cafè trobem avui. Potser viurem un esclat com el de la cervesa artesana. Encara no sabem dir com serà l’evolució, però ja intuïm el boom xocolater.

 

Text: Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco

L1004252

Al rebost / L'Adreça

El formatge natural de pastor

Els productes que ofereix Laura Bladé al seu establiment de Rasquera tenen una visió clàssica. I és que són el símbol d’orgull de la Formatgeria Laura: elaborats de manera tradicional i amb ingredients naturals procedents del mateix poble.

 

Text: Brenda Giacconi / Foto: Enrique Marco

Receptes
  • Dàtils amb poma
  • Patates amb cansalada i bolets 
  • Farcells de carbassa i espinacs
  • Crema de moniatos i magranes
  • Vieires a la planxa amb espinacs a la catalana i vinagreta de magrana
  • Sandvitx cubanito
  • Leche de Tigre de ají
  • Broquetes de kefta
  • Corball amb bolets
  • Tahina de xai amb magrana i bolets de temporada i cuscús
  • Croquetes d’algues i arròs
  • Chicharrón colombià
  • Arepa Barinas Llanera
  • Croquetes de gambes amb allada
  • Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat
  • Croquetes de cua bou amb panko
  • Carpaccio de peus de porc
  • Pastís farcit
  • Peres amb vi blanc i magrana
  • Poke Bowl amb granola
  • Poke Bowl de brownie
  • Poke Bowl de carrot cake
  • Albergínia estil Jaffa amb crema d’anacards
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto