Esclata, magrana! Una bomba plena de salut i sabor
Per fer boca / Gastropistes
Mercats amb encant
Benvinguts a plaça! Un producte de proximitat i un tracte proper ens remeten immediatament al mercat de tota la vida. Però, sovint, aquests espais amaguen més història (i, en alguns casos, art) del que ens imaginàvem.
Per fer boca / Genis del Foc
Daniel Brin
D@niel Cafè Restaurant
Després de més d’una dècada cuinant en restaurants barcelonins d’ànima francesa, aquest perpinyanès va agafar les regnes d’un local propi, on fa la cuina que més li agrada, la mediterrània. I l’èxit ha estat tal que s’ha atrevit amb un nou espai, el Petit Daniel, que tot just obrirà les portes aquests dies, per oferir esmorzars i plats freds.
Per fer boca / Taula Reservada
Tot el País Valencià en una sola taula
El xef Rafa Soler aplica la seva trajectòria culinària al receptari comarcal valencià
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Bergen. L'essència escandinava
Com a porta d’entrada als fiords, com un dels ports més bonics del món i com a ciutat gastronòmica, Bergen mereix una visita en qualsevol moment de l’any
Per fer boca / Sopa de lletres
Per què l'avi no menja sushi?
Creiem que ja no ens cal mirar, ensumar, tastar i comparar amb l’arxiu de la nostra memòria per decidir què mengem. La tecnologia i la responsabilitat pública garanteixen que gairebé tot és segur. Però també és sostenible?
A la cuina
El menú del mes
A la tardor, la fruita dessecada, com els dàtils, és protagonista de molts plats, com l’entrant que Francesc Murgadas ens proposa per obrir el menú del mes. El llorer aromatitza la recepta del plat principal, que arrodonirem amb una proposta marinera, un peix d’un gust suau i exquisit, i unes postres amb una fruita delicada de pela vellutada.
A la cuina / El xef a casa
Uns farcells de pasta originals
Quan va reformar el pis de la seva àvia, Eloi Rovira tenia clar que la cuina havia de ser el centre de l’habitatge. I és que aquest atleta santcugatenc no amaga la passió per la gastronomia.
A la cuina
Esclata, magrana!
Quan una fruita que costa tant de pelar i desgranar aixeca tantes passions, vol dir que és realment bona. Si, a més, se li han dedicat poemes i sabem que es menja des de l’època prehistòrica, podem dir que és un autèntic tresor. Desgranem tots els secrets d’aquest fruit que és símbol d’abundància i de fertilitat.
A la cuina / Masterclass
Algues
Són els vegetals del mar i n'hi ha una gran varietat, però encara estan lluny de ser un ingredient habitual a les receptes del dia a dia. Carme Ruscalleda ens dóna unes quantes claus per anar introduint les algues a la nostra cuina. Són originals, diferents i beneficioses per a l'organisme. Atreviu-vos a tastar-les!
A la cuina
Street Food Llatí
Els sabors llatins s’estan fent un lloc en el menjar de carrer dels nostres pobles i ciutats. Des de les conegudes empanades argentines a les arepes veneçolanes, el receptari és amplíssim. Fem un tomb per quatre locals barcelonins per descobrir els nous take away urbans.
A la cuina / Plaers saludables
Anacards
He comprat anacards. i ara què? us donem consells per treure’n el millor rendiment a aquesta fruita seca que és l’ingredient estrella de moltes receptes veganes.
A la cuina
Croquetes
Cilíndriques, esfèriques o quadrades!. Tant és, l’important és que siguin ben cruixents per fora i amb un punt fondant a l’interior. Les croquetes no només són de pollastre, de pernil o de carn d’olla, aquest mes us facilitem tres propostes de farcits i arrebossats diferents que faran excel.lir un plat que, per si mateix, ja ens encanta. Estem convençuts que triomfareu. Fins i tot, l’àvia us en demanarà la recepta!
A la cuina / Les postres de casa
'Poke Bowls'
Són hawaians, són tendència i, ara, gràcies a Gemma Clofent, també són dolços. Els poke bowls que ens proposa són bons com a postres, però sobretot són ideals per esmorzar. Ràpids de fer, saludables i variats, la gràcia és que es preparen i se serveixen en bols. El nom? Poke significa ‘tallar’, en hawaià, per això tot està fet a talls petits.
Al celler / Remena, nena
Mudanzas. Els bars passen, però els clàssics es queden
Una institució del Born barceloní que ha sabut resistir el pas del temps i els canvis del barri.
Al rebost / Decàleg
Quinoa
La reina dels Andes
Aquesta petita llavor d’origen andí i gust suau és un pseudocereal d’alt potencial nutricional, la ingesta del qual proporciona molta energia a l’organisme. Considerada un superaliment, és molt versàtil a la cuina.
Al rebost
Kit boletaire
Sou dels que esperen la temporada de bolets amb deliri per sortir al bosc a omplir el cistell? Doncs esteu de sort, perquè us hem preparat una selecció d’estris i complements necessaris per ser els caçadors de bolets més ben preparats del país. Si quan aquesta revista és al quiosc la pluja, el fred i la humitat ja han fet acte de presència, no ho dubteu: ha arribat l’hora dels boletaires. I no ho oblideu: sigueu curosos amb el bosc!
Al rebost / Tant de gust
Bolets del Vallès
Bolet ben Fet, a Sant Antoni de Vilamajor
Al rebost
De la fava de cacau a la rajola de xocolata
Arribarà un dia que veurem tantes o més fàbriques de xocolata que torradors de cafè trobem avui. Potser viurem un esclat com el de la cervesa artesana. Encara no sabem dir com serà l’evolució, però ja intuïm el boom xocolater.
Al rebost / L'Adreça
El formatge natural de pastor
Els productes que ofereix Laura Bladé al seu establiment de Rasquera tenen una visió clàssica. I és que són el símbol d’orgull de la Formatgeria Laura: elaborats de manera tradicional i amb ingredients naturals procedents del mateix poble.
- Dàtils amb poma
- Patates amb cansalada i bolets
- Farcells de carbassa i espinacs
- Crema de moniatos i magranes
- Vieires a la planxa amb espinacs a la catalana i vinagreta de magrana
- Sandvitx cubanito
- Leche de Tigre de ají
- Broquetes de kefta
- Corball amb bolets
- Tahina de xai amb magrana i bolets de temporada i cuscús
- Croquetes d’algues i arròs
- Chicharrón colombià
- Arepa Barinas Llanera
- Croquetes de gambes amb allada
- Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat
- Croquetes de cua bou amb panko
- Carpaccio de peus de porc
- Pastís farcit
- Peres amb vi blanc i magrana
- Poke Bowl amb granola
- Poke Bowl de brownie
- Poke Bowl de carrot cake
- Albergínia estil Jaffa amb crema d’anacards