Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 228 Neta
Cuina núm. 228. Juny 2019

Univers Pintxo. Tot el que cap en una broqueta!

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Viatge al sud-est asiàtic

No caiguem en la trampa de pensar que la cuina asiàtica és un tot, independentment del país on es faci. Reduir-la a noodles, sushi i baos és un error, i aquests restaurants us demostraran que hi ha tanta varietat que no us l’acabareu!

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Mercè Jubany

Per fer boca / Taula reservada

El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

Mercè Jubany desplega al jardí de Cal Cobix, del Bruc, una trajectòria amb molt d'ofici

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Xemei

Per fer boca / Genis del foc

Xemei

Stefano i Max Colombo

El millor restaurant italià de Barcelona? El millor venecià, possiblement sí. Els bessons —'xemei' en el dialecte de la zona— Colombo, en Max i l’Stefano, mantenen al pòdium aquest espai de cuina transalpina que, des de fa un bon grapat d’anys, ha portat el barri de Poble-sec l’essència d’una taverna vintage, més enllà de la pasta.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal

Per fer boca / Postal gastronòmica

L'illa dels formatges

El tòpic diu que Sardenya és un paradís de platges de sorra blanca i aigües de color turquesa. Pocs saben, però, que també és un paradís per als més gormands.

Text i foto: Marco Bozzer, periodista / Il·lustració: Gettyimages

Sopa de lletres

Per fer boca / Sopa de lletres

Els ultres perillosos

Els aliments ultraprocessats ens espanten, sí. Però potser cal obrir la perspectiva i, a banda d’apostar per cuinar a casa ingredients frescos, donar una oportunitat a la indústria, com una excepció, i que sigui de qualitat.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Menú Juny

A la cuina / Menú del mes

Menú de juny

Perquè començar l’estiu amb un punt d’alegria sempre és bo, us proposem quatre plats que us faran feliços. Unes torrades d’olivada per compartir en un àpat informal, verdures cuites al vapor, un guisadet suau de pollastre amb cervesa i una fruita de temporada amb el punt lacti de la ricotta. Perquè menjar bo i bé també és possible!

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

El xef a casa

A la cuina / El xef a casa

Un gran plat de cuina volcànica

A Joan Julià, de les Preses (Garrotxa), només li calia trobar-se amb un xef garrotxí com Pep Nogué perquè la conjunció astral donés peu a una recepta que prioritza el producte local.

Recepta i cuina: Joan Julià / Foto: Mariona Villavieja

Pintxos

A la cuina

Univers pintxo

Tot el que cap en una broqueta!

A Catalunya no tenim cuadrillas, ni sortim de txikiteo, però aquesta expressió de la gastronomia basca ens torna bastant bojos. Us expliquem com es viu aquesta cultura a Euskadi i visitem quatre ambaixades del pintxo a Barcelona per aprendre’n un grapat de receptes.

Text: Guillermo Elejabeitia / Recepta i cuina: Peter Bellver - Iñigo Albizu - Iñaki López de Viñaspre - Nico i Andrés Montaner / Fotos: Enrique Marco

Masterclass

A la cuina / Masterclass

Bany maria

La tècnica culinària del bany maria va més enllà d'escalfar un aliment, ja que permet cuinar ingredients delicats que requereixen una cocció suau a una temperatura controlada. Com a tècnica de conservació, també es fa servir habitualment per elaborar tot tipus de conserves i melmelades.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Amanides de llegums

A la cuina

Amanides de llegums

Us proposem una manera senzilla i refrescant de consumir la proteïna vegetal de les tres esses: suau, saludable i saborosa. En aquestes pàgines trobareu idees per combinar els llegums més clàssics en receptes ideals per al bon temps, tant per als àpats a l'aire lliure com per als dinars de carmanyola a l'oficina. Aquests tres plats s'afegeixen al receptari de la iniciativa #proyectolegumbres, que podeu consultar a www.legumechef.com. Aquest moviment, nascut als EUA, ens arriba a través de l'associació estatal de productors de llegums, que vol que recuperin l'espai que els pertoca al rebost.

Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Prabhu Sukh / Foto: Becky Lawton / Ajudant de fotografia: Thomas Lefebvre

Plaers saludables Hummus dolços

A la cuina / Plaers saludables

Hummus dolços

Text: Núria Coll

Quins talls

A la cuina

Quins talls!

Són els actors secundaris dels àpats carnívors, però sovint poden arribar a eclipsar les estrelles principals. Parlem de talls de carn —de vedella, de porc, de xai— que no són els habituals dels receptaris clàssics, moltes vegades per desconeixement, però que, ben tractats i fets servir en els plats adequats, són boníssims i, en la majoria de casos, molt més econòmics que les peces més comercials.

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero / Foto: Ajj Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Les postres a casa Amb nom de dona

A la cuina / Les postres de casa

Amb nom de dona

Gemma Clofent ens proposa uns pastissos molt femenins: una crep flamejada que el príncep de Gal·les Eduard VII va batejar amb el nom de la filla d’un dels seus acompanyants durant una visita a Montecarlo; un pastís esponjós que agafa el nom de la dona del tsar Nicolau I, i una merenga en honor de la ballarina russa Anna Pàvlova.

Foto: Becky Lawton

Corpinnat

Al celler / Tria de tres

Corpinnat, arriben els nous escumosos

Els primers vins emprats per la marca europea de qualitat ja són una realitat

Text: Àngel Garcia Petit

Calendari

Al rebost / Calendari

Calendari juny

D'amanides se'n poden menjar tot l'any, però a l'estiu és quan ens vénen més de gust. Aquest mes us en proposem unes quantes de ben bones!

Decàleg cúrcuma

Al rebost / El decàleg

Cúrcuma

L'arrel daurada

Un condiment bàsic de la cuina oriental, del curri en particular, però també del chutney. Substitut del safrà per acolorir plats, és l’espècia més saludable, d’aroma intensa amb un punt entre amarg, dolç i picant.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tant de gust

Al rebost / Tant de gust

Vinagres amb fruita natural

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

L'adreça

Al rebost / L'adreça

Sostenibilitat i qualitat al rebost

A Can Moragues, a Riudarenes (Selva), conflueixen els projectes de les fundacions Emys (dedicada a la conservació de la natura) i Astres (de l’àmbit de la inserció laboral). A El Rebost venen i ofereixen tastos d’aliments artesans i de proximitat.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Xevi F. Güell

Mediateca

Al rebost / Mediateca

Llibres per gaudir a l'aire lliure

Estirar-se en una gandula a l’ombra d’un bon arbre. És la situació ideal per relaxar-se i gaudir de la lectura. Perquè ho aprofiteu al màxim, us donem algunes recomanacions gastroliteràries.

Text: Carme Melià

Receptes
  • Carpaccio de Monterosa i mango
  • Duet d’olivades
  • Pintxo de truita de seitons frescos d’Hondarribia
  • Pintxo de xistorra amb ou de guatlla
  • Pintxo de bacallà amb mussolina d’all
  • Pintxo d’ensalada de cabdells amb bonítol
  • Amanida de gambes
  • Pollastre amb cervesa
  • Fesols amb tripa de bacallà
  • Terrina de botifarra de perol i festucs
  • Daus de salmó amb salsa tai de peix
  • Jarret de vedella
  • Lagarto ibèric yakitori amb alls tendres
  • Tagín de pit de xai amb carbassa i carbassó
  • Filet de pobre al forn amb mostassa i mel
  • Albercocs amb formatge
  • Creps Suzette
  • Carlota de maduixes
  • Pavlova de fruites vermelles
  • Pizza d’estiu
  • Papillota de primavera
  • Amanida de mongetes amb romesco, escalivada, olives i ametlles torrades
  • Amanida de llenties, fonoll, taronja, ruca i vinagreta d’avellanes i cacau
  • Cebiche de cigrons amb alvocats, cherris i cogombre
  • Hummus de xocolata
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto