
Univers Pintxo. Tot el que cap en una broqueta!

Per fer boca / Gastropistes
Viatge al sud-est asiàtic
No caiguem en la trampa de pensar que la cuina asiàtica és un tot, independentment del país on es faci. Reduir-la a noodles, sushi i baos és un error, i aquests restaurants us demostraran que hi ha tanta varietat que no us l’acabareu!

Per fer boca / Taula reservada
El bon temps s'instal·la a les taules del jardí
Mercè Jubany desplega al jardí de Cal Cobix, del Bruc, una trajectòria amb molt d'ofici

Per fer boca / Genis del foc
Xemei
Stefano i Max Colombo
El millor restaurant italià de Barcelona? El millor venecià, possiblement sí. Els bessons —'xemei' en el dialecte de la zona— Colombo, en Max i l’Stefano, mantenen al pòdium aquest espai de cuina transalpina que, des de fa un bon grapat d’anys, ha portat el barri de Poble-sec l’essència d’una taverna vintage, més enllà de la pasta.

Per fer boca / Postal gastronòmica
L'illa dels formatges
El tòpic diu que Sardenya és un paradís de platges de sorra blanca i aigües de color turquesa. Pocs saben, però, que també és un paradís per als més gormands.

Per fer boca / Sopa de lletres
Els ultres perillosos
Els aliments ultraprocessats ens espanten, sí. Però potser cal obrir la perspectiva i, a banda d’apostar per cuinar a casa ingredients frescos, donar una oportunitat a la indústria, com una excepció, i que sigui de qualitat.

A la cuina / Menú del mes
Menú de juny
Perquè començar l’estiu amb un punt d’alegria sempre és bo, us proposem quatre plats que us faran feliços. Unes torrades d’olivada per compartir en un àpat informal, verdures cuites al vapor, un guisadet suau de pollastre amb cervesa i una fruita de temporada amb el punt lacti de la ricotta. Perquè menjar bo i bé també és possible!

A la cuina / El xef a casa
Un gran plat de cuina volcànica
A Joan Julià, de les Preses (Garrotxa), només li calia trobar-se amb un xef garrotxí com Pep Nogué perquè la conjunció astral donés peu a una recepta que prioritza el producte local.

A la cuina
Univers pintxo
Tot el que cap en una broqueta!
A Catalunya no tenim cuadrillas, ni sortim de txikiteo, però aquesta expressió de la gastronomia basca ens torna bastant bojos. Us expliquem com es viu aquesta cultura a Euskadi i visitem quatre ambaixades del pintxo a Barcelona per aprendre’n un grapat de receptes.

A la cuina / Masterclass
Bany maria
La tècnica culinària del bany maria va més enllà d'escalfar un aliment, ja que permet cuinar ingredients delicats que requereixen una cocció suau a una temperatura controlada. Com a tècnica de conservació, també es fa servir habitualment per elaborar tot tipus de conserves i melmelades.

A la cuina
Amanides de llegums
Us proposem una manera senzilla i refrescant de consumir la proteïna vegetal de les tres esses: suau, saludable i saborosa. En aquestes pàgines trobareu idees per combinar els llegums més clàssics en receptes ideals per al bon temps, tant per als àpats a l'aire lliure com per als dinars de carmanyola a l'oficina. Aquests tres plats s'afegeixen al receptari de la iniciativa #proyectolegumbres, que podeu consultar a www.legumechef.com. Aquest moviment, nascut als EUA, ens arriba a través de l'associació estatal de productors de llegums, que vol que recuperin l'espai que els pertoca al rebost.

A la cuina / Plaers saludables
Hummus dolços

A la cuina
Quins talls!
Són els actors secundaris dels àpats carnívors, però sovint poden arribar a eclipsar les estrelles principals. Parlem de talls de carn —de vedella, de porc, de xai— que no són els habituals dels receptaris clàssics, moltes vegades per desconeixement, però que, ben tractats i fets servir en els plats adequats, són boníssims i, en la majoria de casos, molt més econòmics que les peces més comercials.

A la cuina / Les postres de casa
Amb nom de dona
Gemma Clofent ens proposa uns pastissos molt femenins: una crep flamejada que el príncep de Gal·les Eduard VII va batejar amb el nom de la filla d’un dels seus acompanyants durant una visita a Montecarlo; un pastís esponjós que agafa el nom de la dona del tsar Nicolau I, i una merenga en honor de la ballarina russa Anna Pàvlova.

Al celler / Tria de tres
Corpinnat, arriben els nous escumosos
Els primers vins emprats per la marca europea de qualitat ja són una realitat

Al rebost / Calendari
Calendari juny
D'amanides se'n poden menjar tot l'any, però a l'estiu és quan ens vénen més de gust. Aquest mes us en proposem unes quantes de ben bones!

Al rebost / El decàleg
Cúrcuma
L'arrel daurada
Un condiment bàsic de la cuina oriental, del curri en particular, però també del chutney. Substitut del safrà per acolorir plats, és l’espècia més saludable, d’aroma intensa amb un punt entre amarg, dolç i picant.

Al rebost / Tant de gust
Vinagres amb fruita natural

Al rebost / L'adreça
Sostenibilitat i qualitat al rebost
A Can Moragues, a Riudarenes (Selva), conflueixen els projectes de les fundacions Emys (dedicada a la conservació de la natura) i Astres (de l’àmbit de la inserció laboral). A El Rebost venen i ofereixen tastos d’aliments artesans i de proximitat.

Al rebost / Mediateca
Llibres per gaudir a l'aire lliure
Estirar-se en una gandula a l’ombra d’un bon arbre. És la situació ideal per relaxar-se i gaudir de la lectura. Perquè ho aprofiteu al màxim, us donem algunes recomanacions gastroliteràries.
- Carpaccio de Monterosa i mango
- Duet d’olivades
- Pintxo de truita de seitons frescos d’Hondarribia
- Pintxo de xistorra amb ou de guatlla
- Pintxo de bacallà amb mussolina d’all
- Pintxo d’ensalada de cabdells amb bonítol
- Amanida de gambes
- Pollastre amb cervesa
- Fesols amb tripa de bacallà
- Terrina de botifarra de perol i festucs
- Daus de salmó amb salsa tai de peix
- Jarret de vedella
- Lagarto ibèric yakitori amb alls tendres
- Tagín de pit de xai amb carbassa i carbassó
- Filet de pobre al forn amb mostassa i mel
- Albercocs amb formatge
- Creps Suzette
- Carlota de maduixes
- Pavlova de fruites vermelles
- Pizza d’estiu
- Papillota de primavera
- Amanida de mongetes amb romesco, escalivada, olives i ametlles torrades
- Amanida de llenties, fonoll, taronja, ruca i vinagreta d’avellanes i cacau
- Cebiche de cigrons amb alvocats, cherris i cogombre
- Hummus de xocolata