Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 235
Cuina núm. 235. gener 2020

Super sans! Trucs per estrenar bé el 2020

En aquest número
Lo Pebrat  Formatgeria Serrat Gros

Per fer boca / Gastropistes

Formatges singulars

Som tan i tan fanàtics dels formatges artesans catalans que, si ens féssiu triar-ne un de concret, ens costaria molt decidir-nos. Els clàssics ens tornen bojos, però els formatges amb un toc peculiar ens fan saltar d’emoció.

 

Text: Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Restaurant Lal

Per fer boca / Taula Reservada

L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera

Shai Dublero i Maria Boladeras regenten un local amb una cuina de sabors inesperats

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Cal Carter

Per fer boca / Genis del Foc

Cal Carter

Jordi Perich (oncle i nebot)

Moltes coses han canviat en aquest establiment clàssic del poblet bagenc de Mura. Jordi Perich ha cedit les regnes, en un relleu plàcid de la nissaga familiar, al seu nebot, de nom idèntic, que ha renovat l’esperit de la fonda però sense perdre’n en cap cas les arrels. Al nou Jordi Perich el segueixen la seva germana, sommelier, i el cosí, a la sala.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Hot Dog Eating Contest

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Una illa que és un petit planeta

A Nova York es parlen 800 idiomes diferents, i aquesta diversitat també es reflecteix en una gastronomia que inclou plats i receptes arribats de tots els racons del món.

 

Text: Ferran Caldés / Foto i il·lustració: Gettyimages

Tenim menú per a vells - Mar Guixé

Per fer boca / Sopa de lletres

Tenim menú per a vells

Normalment, les empreses no ofereixen productes gastronòmics per a gent gran, quan representen prop del 20% de la població actual. És el moment d’innovar perquè la tercera edat pugui viure millor, més sana i més feliç.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Nyems de tonyina i formatge

A la cuina / menú del mes

Menú de gener

Us proposem un menú casolà amb alguns tocs ben originals perquè volem començar l’any amb alegria i ganes de gaudir de la bona cuina. De primer, un entrant d’aires vietnamites i una sopa molt nutritiva. Continuem amb un plat de xup-xup amb carn de bou i tanquem l’àpat amb unes postres hivernals: compota de fruita de temporada.

 

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Farners Benet i Pep Nogué

A la cuina / El xef a casa

El pastís salat dels superxefs

Farners Benet només té 11 anys, però ja s’ha atrevit a compartir fogons amb Pep Nogué. De fet, el món de la cuina no li és aliè, ja que el seu pare, Oliver Benet, és xef i sovint l’observa com cuina.

Recepta i cuina: Farners Benet / Foto: Enrique Marco

Crema amb bledes i carbassa confitada amb pinyons i pebre fumat

A la cuina

Supersans!

Verdures per viure bé

SÍ, SOM BLEDES! Reivindiquem aquests i altres vegetals a taula, al mateix nivell d’importància que la carn, el peix i el marisc. I no només per fer dieta post-Nadal, sinó per gaudir-ne tot l’any. Perquè les fulles verdes són vida i nosaltres volem viure i menjar bé i de manera molt saludable. Encetem el 2020 reivindicant el poder verd!

Text: Paloma Arenós / Receptes i cuina: Jaani Paasikoski / Foto: Ajj Estudi

Ramen

A la cuina / Masterclass

Ramen

El ramen és un plat molt popular de la cuina japonesa, probablement d’origen xinès. La base és un brou molt saborós, servit en un bol, al qual s'afegeixen fideus i diverses guarnicions. N'hi ha tantes versions com regions, receptes i cuiners al Japó. Podríem definir-lo com l'escudella asiàtica.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Coliflor amb greix de vedella i avellanes

A la cuina

Verdures a la brasa

Un bon foc, fet amb llenya o carbó, i una graella. Són els elements necessaris per cuinar amb aquesta tècnica ancestral: fa un milió d’anys que la fem servir! I bé que s’ho val! Vàlida per coure qualsevol tipus d’ingredients, en aquest reportatge ens hem centrat en els vegetals —no oblideu que és temporada de calçots!—, avantçant-vos quatre receptes de la novetat editorial 'En busca del fuego. la cocina más elemental'. Ja ho sabeu, poseu les barbacoes a punt i comencem…

 

Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Adriana Ortemberg / Foto: Becky Lawton

Kombutxa

A la cuina / Plaers saludables

Kombutxa

Conegut com 'la beguda de la immortalitat', el te kombutxa té moltes propietats beneficioses per a la salut i cada cop és més present en bars i restaurants

 

 

Text: Núria Coll

Apertura alvocat amb salsa tàrtara

A la cuina

Amb salsa tàrtara

Una base de maionesa amb ou dur, ceba, cogombre, mostassa i tàperes. Aquests són els ingredients bàsics que donen personalitat a la salsa tàrtara, una emulsió ideal per acompanyar plats de peix, fritures i algunes carns fredes. Per això, la nostra proposta comença amb una recepta mare de la salsa, que després us animem a combinar amb una tempura d’alvocat, un carpaccio de vedella i bacallà arrebossat. No dubteu a sucar-hi pa!

Text: Redacció / Recepta: David Caballero / Foto i Recepta: Food photo - Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Galetes de llimona

A la cuina / Les postres de casa

Dolços amb cítrics

És temps de fred, de constipats i, per tant, de cítrics! La vitamina C que ens aporten fruites com la mandarina, la taronja i la llimona ajuda a alleujar els refredats típics d’aquesta època i, alhora, a enfortir el sistema immunitari. Gemma Clofent ens vol ben sans i per això ens proposa tres postres delicioses per gaudir del fred.

 

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Piñata

Al celler / Remena, nena

Piñata: on cada dia és una festa mexicana

Més que un bar de còctels, la seva proposta s'entén gairebé com una ambaixada cultural

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Capó

Al rebost / Decàleg

Capó

Grans àpats

El capó és el pollastre de les grans ocasions. Gairebé sempre rostit i ben farcit, arriba a taula pels grans àpats festius, sobretot per Nadal. Una au de mida gran, carn tendra i greix entrevetat. Un plat de festa major!

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Llibre 'Pizzas para llevar'

Al rebost

Un llibre per als amants de la pizza

A ‘Pizzas para llevar’, Jérôme Quilbeuf recull receptes gurmet a l'abast de tothom

Pagesos forners de Manlleu

Al rebost / Tant de gust

Pagesos forners de Manlleu

“Hem adaptat el model del pagès forner que funciona tan bé a França a les nostres necessitats”

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Sara Gesa, de Pulp

Al rebost / L'Adreça

Feu-vos el suc!

Pulp aporta frescor al negoci dels sucs. D’una banda, proposa que siguin els clients els qui elaborin el suc segons les seves preferències; de l’altra, posa a la seva disposició les màquines més innovadores i productes de qualitat per obtenir el millor resultat.

Text: Júlia Álvarez / Foto: Enrique Marco

Receptes
  • 'Nems' de tonyina i formatge
  • Sopa de llenties i bacallà
  • Pastís de patata i formatge
  • Amanida de bledes amb formatge de cabra, vinagreta de mel, nous i avellanes
  • Saquets de bledes farcides de verdures saltades i pesto de bledes
  • Crema de bledes i carbassa confitada amb pinyons i pebre fumat
  • Pastís de bledes i pasta de full amb salsa de iogurt cítric
  • Ramen a la catalana
  • Coliflor amb greix de vedella i avellanes
  • 'Piperrada'
  • Cabdells de Tudela amb anxoves i rovell d’ou fumat
  • Salsa tàrtara
  • Alvocat amb salsa tàrtara
  • Guisat de bou amb cervesa negra
  • Carpaccio de vedella amb salsa tàrtara
  • Bacallà cruixent amb salsa tàrtara
  • Cebiche 'leche de tigre'
  • Pastís de poma i quark
  • Galetes de llimona
  • Crema de mandarina amb cruixent de taronja
  • Compota hivernal
  • Calçots amb romesco
  • Quinoa al pesto de kale
  • Taronges confitades banyades amb dues xocolates
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto