Super sans! Trucs per estrenar bé el 2020
Per fer boca / Gastropistes
Formatges singulars
Som tan i tan fanàtics dels formatges artesans catalans que, si ens féssiu triar-ne un de concret, ens costaria molt decidir-nos. Els clàssics ens tornen bojos, però els formatges amb un toc peculiar ens fan saltar d’emoció.
Per fer boca / Taula Reservada
L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera
Shai Dublero i Maria Boladeras regenten un local amb una cuina de sabors inesperats
Per fer boca / Genis del Foc
Cal Carter
Jordi Perich (oncle i nebot)
Moltes coses han canviat en aquest establiment clàssic del poblet bagenc de Mura. Jordi Perich ha cedit les regnes, en un relleu plàcid de la nissaga familiar, al seu nebot, de nom idèntic, que ha renovat l’esperit de la fonda però sense perdre’n en cap cas les arrels. Al nou Jordi Perich el segueixen la seva germana, sommelier, i el cosí, a la sala.
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Una illa que és un petit planeta
A Nova York es parlen 800 idiomes diferents, i aquesta diversitat també es reflecteix en una gastronomia que inclou plats i receptes arribats de tots els racons del món.
Per fer boca / Sopa de lletres
Tenim menú per a vells
Normalment, les empreses no ofereixen productes gastronòmics per a gent gran, quan representen prop del 20% de la població actual. És el moment d’innovar perquè la tercera edat pugui viure millor, més sana i més feliç.
A la cuina / menú del mes
Menú de gener
Us proposem un menú casolà amb alguns tocs ben originals perquè volem començar l’any amb alegria i ganes de gaudir de la bona cuina. De primer, un entrant d’aires vietnamites i una sopa molt nutritiva. Continuem amb un plat de xup-xup amb carn de bou i tanquem l’àpat amb unes postres hivernals: compota de fruita de temporada.
A la cuina / El xef a casa
El pastís salat dels superxefs
Farners Benet només té 11 anys, però ja s’ha atrevit a compartir fogons amb Pep Nogué. De fet, el món de la cuina no li és aliè, ja que el seu pare, Oliver Benet, és xef i sovint l’observa com cuina.
A la cuina
Supersans!
Verdures per viure bé
SÍ, SOM BLEDES! Reivindiquem aquests i altres vegetals a taula, al mateix nivell d’importància que la carn, el peix i el marisc. I no només per fer dieta post-Nadal, sinó per gaudir-ne tot l’any. Perquè les fulles verdes són vida i nosaltres volem viure i menjar bé i de manera molt saludable. Encetem el 2020 reivindicant el poder verd!
A la cuina / Masterclass
Ramen
El ramen és un plat molt popular de la cuina japonesa, probablement d’origen xinès. La base és un brou molt saborós, servit en un bol, al qual s'afegeixen fideus i diverses guarnicions. N'hi ha tantes versions com regions, receptes i cuiners al Japó. Podríem definir-lo com l'escudella asiàtica.
A la cuina
Verdures a la brasa
Un bon foc, fet amb llenya o carbó, i una graella. Són els elements necessaris per cuinar amb aquesta tècnica ancestral: fa un milió d’anys que la fem servir! I bé que s’ho val! Vàlida per coure qualsevol tipus d’ingredients, en aquest reportatge ens hem centrat en els vegetals —no oblideu que és temporada de calçots!—, avantçant-vos quatre receptes de la novetat editorial 'En busca del fuego. la cocina más elemental'. Ja ho sabeu, poseu les barbacoes a punt i comencem…
A la cuina / Plaers saludables
Kombutxa
Conegut com 'la beguda de la immortalitat', el te kombutxa té moltes propietats beneficioses per a la salut i cada cop és més present en bars i restaurants
A la cuina
Amb salsa tàrtara
Una base de maionesa amb ou dur, ceba, cogombre, mostassa i tàperes. Aquests són els ingredients bàsics que donen personalitat a la salsa tàrtara, una emulsió ideal per acompanyar plats de peix, fritures i algunes carns fredes. Per això, la nostra proposta comença amb una recepta mare de la salsa, que després us animem a combinar amb una tempura d’alvocat, un carpaccio de vedella i bacallà arrebossat. No dubteu a sucar-hi pa!
A la cuina / Les postres de casa
Dolços amb cítrics
És temps de fred, de constipats i, per tant, de cítrics! La vitamina C que ens aporten fruites com la mandarina, la taronja i la llimona ajuda a alleujar els refredats típics d’aquesta època i, alhora, a enfortir el sistema immunitari. Gemma Clofent ens vol ben sans i per això ens proposa tres postres delicioses per gaudir del fred.
Al celler / Remena, nena
Piñata: on cada dia és una festa mexicana
Més que un bar de còctels, la seva proposta s'entén gairebé com una ambaixada cultural
Al rebost / Decàleg
Capó
Grans àpats
El capó és el pollastre de les grans ocasions. Gairebé sempre rostit i ben farcit, arriba a taula pels grans àpats festius, sobretot per Nadal. Una au de mida gran, carn tendra i greix entrevetat. Un plat de festa major!
Al rebost
Un llibre per als amants de la pizza
A ‘Pizzas para llevar’, Jérôme Quilbeuf recull receptes gurmet a l'abast de tothom
Al rebost / Tant de gust
Pagesos forners de Manlleu
“Hem adaptat el model del pagès forner que funciona tan bé a França a les nostres necessitats”
Al rebost / L'Adreça
Feu-vos el suc!
Pulp aporta frescor al negoci dels sucs. D’una banda, proposa que siguin els clients els qui elaborin el suc segons les seves preferències; de l’altra, posa a la seva disposició les màquines més innovadores i productes de qualitat per obtenir el millor resultat.
- 'Nems' de tonyina i formatge
- Sopa de llenties i bacallà
- Pastís de patata i formatge
- Amanida de bledes amb formatge de cabra, vinagreta de mel, nous i avellanes
- Saquets de bledes farcides de verdures saltades i pesto de bledes
- Crema de bledes i carbassa confitada amb pinyons i pebre fumat
- Pastís de bledes i pasta de full amb salsa de iogurt cítric
- Ramen a la catalana
- Coliflor amb greix de vedella i avellanes
- 'Piperrada'
- Cabdells de Tudela amb anxoves i rovell d’ou fumat
- Salsa tàrtara
- Alvocat amb salsa tàrtara
- Guisat de bou amb cervesa negra
- Carpaccio de vedella amb salsa tàrtara
- Bacallà cruixent amb salsa tàrtara
- Cebiche 'leche de tigre'
- Pastís de poma i quark
- Galetes de llimona
- Crema de mandarina amb cruixent de taronja
- Compota hivernal
- Calçots amb romesco
- Quinoa al pesto de kale
- Taronges confitades banyades amb dues xocolates