Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 233
Cuina núm. 233. Novembre 2019

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic

En aquest número
Pastisseria Canal

Per fer boca / Gastropistes

Panellets d'autor

Ho sabem. Els pinyons us tenen el cor robat, però volem que, per una vegada, us deixeu endur per les muses més creatives i tasteu panellets de gustos nous, diferents, però, sobretot, sorprenents. Obriu bé les papil·les gustatives.

 

Text: Júlia Álvarez - Carme Melià / Il·lustració: Nik Neves

Restaurant Nou Moderno

Per fer boca / Genis del Foc

Rosa Vallespí

Nou Moderno

Hereu del bar obert pels avis fa més de 50 anys, aquest restaurant de Vilalba dels Arcs manté l’essència de la cuina de la Terra Alta, però amb algunes guspires d’innovació que li aporta la néta dels fundadors del negoci. Un espai de calma on gaudir del menjar i de l’entorn: els productes de la comarca hi són protagonistes

 

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Restaurant Nairod, Barcelona

Per fer boca / Taula Reservada

Una reivindicació sense complexos

En mig any, David Rustarazo atrau els amants de la cuina clàssica al Nairod de Barcelona

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Embotits menorquins

Per fer boca / Postal Gastronòmica

Més enllà de la caldereta

Seria injust reduir la rica gastronomia de Menorca a un sol plat, per molt saborós —i alhora no precisament econòmic— que sigui. Hi trobareu tot un món de sabors.

Text i Foto: Òscar Armengol, periodista / il·lustració: Gettyimages

Neomercat

Per fer boca / Sopa de lletres

Arriba el neomercat

De la cuina de mercat als supermercats que cuinen: aquesta transformació contemporània és fruit d’una societat que ha deixat de posar-se davant dels fogons i que necessita algú que li prepari el menjar.

 

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Crema de castanya

A la cuina / menú del mes

Menú novembre

El mes de Tots Sants no podien faltar les castanyes, però en lloc de coure-les a la brasa per menjar-les amb panellets i moniatos us les hem preparat en una crema reconfortant per passar els primers dies de l'hivern. El pa ratllat, les prunes seques i l'api-rave acaben de tancar la nostra tria mensual per elaborar menús saludables, casolans i fàcils de fer.    

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Carolina Luna i Pep Nogué

A la cuina / El xef a casa

Tataki japonès, salsa catalana

Com a les pel·lícules, Carolina Luna aspira a tenir temps per cuinar tranquil·lament mentre assaboreix una copa de vi. Per ara, es conforma amb compartir fogons amb Pep Nogué.

Recepta i cuina: Carolina Luna / Foto: Enrique Marco

Postres Ha qua Dam

A la cuina

Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic

Els deltes del Riu Vermell i del Mekong són els grans proveïdors d'arròs, imprescindible en la dieta vietnamita. Però la llarga línia de costa i les zones muntanyoses condicionen una gastronomia molt influenciada per la xinesa, la cambodjana i la francesa. Una cuina rica i variada que se'ns presenta com una mostra d'un país llarg i estret, com un pal de bambú.  

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Foto: Ajj Estudi

Peix a la sal

A la cuina / Masterclass

Cuina amb sal

Pràctica, ràpida i saborosa. Coure a la sal és una tècnica culinària típica de la Mediterrània que es pot fer servir tant amb peix com amb carn i, fins i tot, amb fruita i verdura. Carme Ruscalleda ens dóna quatre consells per triomfar amb plats d'una cocció suau i lleugera.

 

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Cigrons

A la cuina

Cigrons amb cullera

Són una bona proteïna d'origen vegetal i queden d'allò més bé amb els plats de xup-xup i de cullera que tant ens agraden els dies de fred, un llegum mostrat que no pot faltar mai a l'escudella però que combina perfectament amb receptes com aquestes quatre que us proposem. Reconfortants i boníssimes. 

 

Text: Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: Becky Lawton / Cuina i estilisme: Adriana Ortemberg / Retoc fotogràfic: Bjorn Badettii

Lactis

A la cuina / Plaers saludables

Blanc saludable

Com que cada vegada hi ha més gent afectada per una intolerància menor o major a la lactosa, és interessant plantejar alternatives que els siguin més adequades.

 

 

Text: Núria Coll

Coca de sobrassada

A la cuina

Sobrassada

Només d'anomenar-te ens ve salivera. Et recordem ferma, curada, contundent... Amb un punt més o menys picant, la teva vermellor intensa ens trasllada a les Balears, on cada illa et dóna el seu saber fer particular, i a Mallorca tens IGP pròpia. Al principi et volem estendre sobre una torrada de pa i assaborir-te en tota la cruesa, però tot seguit ens imaginem les nombroses possibilitats que ens ofereixen als fogons i comença la festa gastronòmica. 

Text: Carme Melià / Foto i Recepta: Food photo - Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Pastís de formatge amb lemon curt

A la cuina / Les postres de casa

Pastissos de formatge

De cabra, de vaca o d’ovella, curat o tendre, blau, de pasta dura… Tant és!, ens encanta el formatge sigui com sigui i, aquest mes, la Gemma Clofent ens l’ha volgut servir per postres. Per això, ens proposa tres pastissos de formatge imprescindibles per als lectors més cheese lovers. Nosaltres hem caigut rendits als seus dolços!

 

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Còctels amb vi

Al celler / Remena, nena

Copes amb vi i vi a copes més enllà de la mitjanit

Multiclub és un nou espai per animar les nits de Barcelona que combina qualitat i singularitat

Text: Carme Gasull / Foto: Enrique Marco

Cafè

Al rebost / Decàleg

Cafè

Una cabra boja!

L’origen del cafè se’l disputen països com Etiòpia i el Iemen. La llegenda parla d’un pastor que va veure com les cabres es menjaven les cireres d’un arbust de la zona i reaccionaven de manera alegre i exaltada. Era la cafeïna!

 

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Botifarres de La Selva

Al rebost

La Selva, territori de botifarres

A les xarcuteries i els mercats dels municipis selvatans teniu l’oportunitat de trobar embotits de primera qualitat i molt variats, incloent-hi botifarres que us sorprendran.
 

Xips del Ve de Gust

Al rebost / Tant de gust

Xips al punt i 100% naturals

"L'única manera d'aconseguir el producte que volem és treballant de forma artesana"

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Ca la Neus

Al rebost / L'Adreça

De la llenceria a la cervesa artesana

L’antiga merceria Ca la Neus, a Sant Vicenç de Castellet, reneix convertida en una botiga-espai de degustació gurmet amb els productes de proximitat i ecològics com a grans protagonistes. Si hi aneu, penseu que només obren de divendres a diumenge.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Receptes
  • Pastís ràpid de moniato i bolets
  • Minitatin d’api-rave
  • Crema de castanyes
  • Pho (sopa vietnamita) de pollastre
  • Rotlles vietnamites fregits
  • Risotto de sobrassada
  • Coca de sobrassada
  • Raviolis de carbassa amb maionesa de sàlvia
  • Salmó farcit amb herbes
  • Bun bo hue
  • Verat a la sal farcit de vegetals
  • Cigrons estofats amb pollastre marinat
  • Cigrons guisadets amb pop
  • Cigrons estofats amb llagostins, bacallà i espinacs
  • Bacallà confitat amb salsa de sobrassada i mel
  • Xocolata amb prunes
  • Ha qua dam, macedònia vietnamita
  • Recuit de Fonteta amb mel del Quermany, bresca natural, pol·len fresc i flors
  • Flaó eivissenc
  • Pastís de formatge de cabra amb crumble de gerds
  • Pastís de formatge i xocolata blanca amb lemon curd
  • Cigrons a la toscana
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto