Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic
Per fer boca / Gastropistes
Panellets d'autor
Ho sabem. Els pinyons us tenen el cor robat, però volem que, per una vegada, us deixeu endur per les muses més creatives i tasteu panellets de gustos nous, diferents, però, sobretot, sorprenents. Obriu bé les papil·les gustatives.
Per fer boca / Genis del Foc
Rosa Vallespí
Nou Moderno
Hereu del bar obert pels avis fa més de 50 anys, aquest restaurant de Vilalba dels Arcs manté l’essència de la cuina de la Terra Alta, però amb algunes guspires d’innovació que li aporta la néta dels fundadors del negoci. Un espai de calma on gaudir del menjar i de l’entorn: els productes de la comarca hi són protagonistes
Per fer boca / Taula Reservada
Una reivindicació sense complexos
En mig any, David Rustarazo atrau els amants de la cuina clàssica al Nairod de Barcelona
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Més enllà de la caldereta
Seria injust reduir la rica gastronomia de Menorca a un sol plat, per molt saborós —i alhora no precisament econòmic— que sigui. Hi trobareu tot un món de sabors.
Per fer boca / Sopa de lletres
Arriba el neomercat
De la cuina de mercat als supermercats que cuinen: aquesta transformació contemporània és fruit d’una societat que ha deixat de posar-se davant dels fogons i que necessita algú que li prepari el menjar.
A la cuina / menú del mes
Menú novembre
El mes de Tots Sants no podien faltar les castanyes, però en lloc de coure-les a la brasa per menjar-les amb panellets i moniatos us les hem preparat en una crema reconfortant per passar els primers dies de l'hivern. El pa ratllat, les prunes seques i l'api-rave acaben de tancar la nostra tria mensual per elaborar menús saludables, casolans i fàcils de fer.
A la cuina / El xef a casa
Tataki japonès, salsa catalana
Com a les pel·lícules, Carolina Luna aspira a tenir temps per cuinar tranquil·lament mentre assaboreix una copa de vi. Per ara, es conforma amb compartir fogons amb Pep Nogué.
A la cuina
Vietnam. L'últim secret del rebost asiàtic
Els deltes del Riu Vermell i del Mekong són els grans proveïdors d'arròs, imprescindible en la dieta vietnamita. Però la llarga línia de costa i les zones muntanyoses condicionen una gastronomia molt influenciada per la xinesa, la cambodjana i la francesa. Una cuina rica i variada que se'ns presenta com una mostra d'un país llarg i estret, com un pal de bambú.
A la cuina / Masterclass
Cuina amb sal
Pràctica, ràpida i saborosa. Coure a la sal és una tècnica culinària típica de la Mediterrània que es pot fer servir tant amb peix com amb carn i, fins i tot, amb fruita i verdura. Carme Ruscalleda ens dóna quatre consells per triomfar amb plats d'una cocció suau i lleugera.
A la cuina
Cigrons amb cullera
Són una bona proteïna d'origen vegetal i queden d'allò més bé amb els plats de xup-xup i de cullera que tant ens agraden els dies de fred, un llegum mostrat que no pot faltar mai a l'escudella però que combina perfectament amb receptes com aquestes quatre que us proposem. Reconfortants i boníssimes.
A la cuina / Plaers saludables
Blanc saludable
Com que cada vegada hi ha més gent afectada per una intolerància menor o major a la lactosa, és interessant plantejar alternatives que els siguin més adequades.
A la cuina
Sobrassada
Només d'anomenar-te ens ve salivera. Et recordem ferma, curada, contundent... Amb un punt més o menys picant, la teva vermellor intensa ens trasllada a les Balears, on cada illa et dóna el seu saber fer particular, i a Mallorca tens IGP pròpia. Al principi et volem estendre sobre una torrada de pa i assaborir-te en tota la cruesa, però tot seguit ens imaginem les nombroses possibilitats que ens ofereixen als fogons i comença la festa gastronòmica.
A la cuina / Les postres de casa
Pastissos de formatge
De cabra, de vaca o d’ovella, curat o tendre, blau, de pasta dura… Tant és!, ens encanta el formatge sigui com sigui i, aquest mes, la Gemma Clofent ens l’ha volgut servir per postres. Per això, ens proposa tres pastissos de formatge imprescindibles per als lectors més cheese lovers. Nosaltres hem caigut rendits als seus dolços!
Al celler / Remena, nena
Copes amb vi i vi a copes més enllà de la mitjanit
Multiclub és un nou espai per animar les nits de Barcelona que combina qualitat i singularitat
Al rebost / Decàleg
Cafè
Una cabra boja!
L’origen del cafè se’l disputen països com Etiòpia i el Iemen. La llegenda parla d’un pastor que va veure com les cabres es menjaven les cireres d’un arbust de la zona i reaccionaven de manera alegre i exaltada. Era la cafeïna!
Al rebost
La Selva, territori de botifarres
A les xarcuteries i els mercats dels municipis selvatans teniu l’oportunitat de trobar embotits de primera qualitat i molt variats, incloent-hi botifarres que us sorprendran.
Al rebost / Tant de gust
Xips al punt i 100% naturals
"L'única manera d'aconseguir el producte que volem és treballant de forma artesana"
Al rebost / L'Adreça
De la llenceria a la cervesa artesana
L’antiga merceria Ca la Neus, a Sant Vicenç de Castellet, reneix convertida en una botiga-espai de degustació gurmet amb els productes de proximitat i ecològics com a grans protagonistes. Si hi aneu, penseu que només obren de divendres a diumenge.
- Pastís ràpid de moniato i bolets
- Minitatin d’api-rave
- Crema de castanyes
- Pho (sopa vietnamita) de pollastre
- Rotlles vietnamites fregits
- Risotto de sobrassada
- Coca de sobrassada
- Raviolis de carbassa amb maionesa de sàlvia
- Salmó farcit amb herbes
- Bun bo hue
- Verat a la sal farcit de vegetals
- Cigrons estofats amb pollastre marinat
- Cigrons guisadets amb pop
- Cigrons estofats amb llagostins, bacallà i espinacs
- Bacallà confitat amb salsa de sobrassada i mel
- Xocolata amb prunes
- Ha qua dam, macedònia vietnamita
- Recuit de Fonteta amb mel del Quermany, bresca natural, pol·len fresc i flors
- Flaó eivissenc
- Pastís de formatge de cabra amb crumble de gerds
- Pastís de formatge i xocolata blanca amb lemon curd
- Cigrons a la toscana