Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 punts per ser un expert en ginebra

Per preparar el gintònic perfecte o la millor combinació amb gin de l'estiu

Pomelo Tom Collins

Pomelo Tom Collins

Fa tan sols uns anys, la ginebra continuava sent una beguda amarga, forta i poc agraïda. Però aviat van aparèixer una infinitat de ginebres prèmium i una gran varietat de tòniques, que van donar lloc a una nova era d'aquest destil·lat. El gintònic es posava de moda i va arribar el gran moment de l'art de barrejar sabors amb equilibri. La ginebra ara viu un moment daurat com a reina dels combinats, gràcies a la seva versatilitat. Però preparar un gintònic perfecte té els seus secrets. Us donem les cinc claus definitives per convertir-vos en els reis del gintònic i de la ginebra.

  1. Ginebra. La paraula ginebra/gin significa 'ginebre', en holandès antic. La ginebra va néixer al segle XI al sud d'Itàlia, es va millorar a Holanda al segle XVI i es va transformar i popularitzar al segle XVIII. N'hi ha de tres tipus principals: Gin, Distilled i London Dry. Les Distilled Gin poden afegir aromes després de la destil·lació, com per exemple fruits vermells, flors o color. Les London Dry Gin es poden fer en qualsevol part del món, però tot seu el sabor ha de sortir d'una sola destil·lació, i després no se li pot afegir res. Per tant, si una ginebra té color o té gust dolç no serà mai una London Dry, encara que cal tenir en compte que les ginebres poden ser aromatitzades, amb ingredients naturals o artificials.
  2. Got o copa. L'ideal és triar un got gran i ample perquè hi entri tot el refresc i el sabor sigui igual de principi a fi. La millor opció sempre és una copa de baló, ja que ens permet agafar la copa sense aportar calor al gin. El secret és afegir-hi molt gel: refredar les parets de la copa i descartar l'aigua sobrant.
  3. Proporcions. L'ideal és abocar-hi 5 cl de gin, segons el gust de cadascú: si voleu un sabor clàssic, sec i especiat, la millor elecció és una London Dry Gin, i per a un sabor més afruitat, una Distilled Gin. El toc especial per a un gintònic d'èxit: afegir-hi 20 cl de tònica freda amb delicadesa sobre l'últim gel.
  4. Decoració. Fer-ho per harmonia de sabors barrejant menta i llima, o canyella i taronja. O per connotació: si la ginebra té aranja entre els ingredients botànics s'hi pot afegir un twist o rodanxa d'aranja per potenciar-ne el sabor. Les rodanxes hi aporten un sabor dolç i redueixen la bombolla, mentre que les peles dels cítrics (twist) hi aporten aroma i sequedat. I recordeu que el moment perfecte per gaudir d'un bon gintònic és qualsevol moment del dia o de la nit.
  5. Variacions. Si el que busqueu és un combinat de ginebra per prendre en moments puntuals, algunes opcions són:
    – Per obrir la gana, abans de menjar, no hi ha res millor que un Negroni (Beefeater Gin, Vermouth vermell i Campari) o un Southside (Plymouth Gin de menta, llimona, sucre i cava).
    – A la sobretaula, un Monkey 47 amb tònica i twist de llimona.
    – A la tarda, un Seagram's Gin amb llimona, sucre i soda o un Malfy Spritz (Malfy Arancia Gin, espumós, amb soda i una rodanxa de taronja)​.
    – A la nit, en una vetllada tranquil·la, un Dry Martini (Plymouth Gin, un vermut sec al gust, refredat en un got mesclador o en una coctelera i decorat amb una llimona o una oliva, o tots dos).​

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto