Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 punts per ser un expert en ginebra

Per preparar el gintònic perfecte o la millor combinació amb gin de l'estiu

Pomelo Tom Collins

Pomelo Tom Collins

Fa tan sols uns anys, la ginebra continuava sent una beguda amarga, forta i poc agraïda. Però aviat van aparèixer una infinitat de ginebres prèmium i una gran varietat de tòniques, que van donar lloc a una nova era d'aquest destil·lat. El gintònic es posava de moda i va arribar el gran moment de l'art de barrejar sabors amb equilibri. La ginebra ara viu un moment daurat com a reina dels combinats, gràcies a la seva versatilitat. Però preparar un gintònic perfecte té els seus secrets. Us donem les cinc claus definitives per convertir-vos en els reis del gintònic i de la ginebra.

  1. Ginebra. La paraula ginebra/gin significa 'ginebre', en holandès antic. La ginebra va néixer al segle XI al sud d'Itàlia, es va millorar a Holanda al segle XVI i es va transformar i popularitzar al segle XVIII. N'hi ha de tres tipus principals: Gin, Distilled i London Dry. Les Distilled Gin poden afegir aromes després de la destil·lació, com per exemple fruits vermells, flors o color. Les London Dry Gin es poden fer en qualsevol part del món, però tot seu el sabor ha de sortir d'una sola destil·lació, i després no se li pot afegir res. Per tant, si una ginebra té color o té gust dolç no serà mai una London Dry, encara que cal tenir en compte que les ginebres poden ser aromatitzades, amb ingredients naturals o artificials.
  2. Got o copa. L'ideal és triar un got gran i ample perquè hi entri tot el refresc i el sabor sigui igual de principi a fi. La millor opció sempre és una copa de baló, ja que ens permet agafar la copa sense aportar calor al gin. El secret és afegir-hi molt gel: refredar les parets de la copa i descartar l'aigua sobrant.
  3. Proporcions. L'ideal és abocar-hi 5 cl de gin, segons el gust de cadascú: si voleu un sabor clàssic, sec i especiat, la millor elecció és una London Dry Gin, i per a un sabor més afruitat, una Distilled Gin. El toc especial per a un gintònic d'èxit: afegir-hi 20 cl de tònica freda amb delicadesa sobre l'últim gel.
  4. Decoració. Fer-ho per harmonia de sabors barrejant menta i llima, o canyella i taronja. O per connotació: si la ginebra té aranja entre els ingredients botànics s'hi pot afegir un twist o rodanxa d'aranja per potenciar-ne el sabor. Les rodanxes hi aporten un sabor dolç i redueixen la bombolla, mentre que les peles dels cítrics (twist) hi aporten aroma i sequedat. I recordeu que el moment perfecte per gaudir d'un bon gintònic és qualsevol moment del dia o de la nit.
  5. Variacions. Si el que busqueu és un combinat de ginebra per prendre en moments puntuals, algunes opcions són:
    – Per obrir la gana, abans de menjar, no hi ha res millor que un Negroni (Beefeater Gin, Vermouth vermell i Campari) o un Southside (Plymouth Gin de menta, llimona, sucre i cava).
    – A la sobretaula, un Monkey 47 amb tònica i twist de llimona.
    – A la tarda, un Seagram's Gin amb llimona, sucre i soda o un Malfy Spritz (Malfy Arancia Gin, espumós, amb soda i una rodanxa de taronja)​.
    – A la nit, en una vetllada tranquil·la, un Dry Martini (Plymouth Gin, un vermut sec al gust, refredat en un got mesclador o en una coctelera i decorat amb una llimona o una oliva, o tots dos).​

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: