La Pastisseria Carrió, de Barcelona, Papanbread, de Lleida, i el Forn Noé, d'Hostalric, són els guanyadors de la primera edició del concurs professional per escollir la Millor Coca de Sant Joan. Els cuiners han estat guardonats en diferents categories: Joaquim Jiménez, del Forn Noé, s'ha endut el premi a la millor coca tradicional de fruites; Oriol Carrió, de la pastisseria que porta el seu nom, ha elaborat la millor coca de crema i pinyons; i Roger Canela, del forn Papanbread, ha guanyat per la millor Coca de Sant Joan creativa.
50 forns i pastisseries de tot el país han participat en la primera edició d'aquest concurs, organitzat per l'agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, ha comptat amb un jurat format per mestres pastissers i forners professionals, presidents de Gremis de flequers de Barcelona i el director de la revista Cuina, entre d'altres. Tots ells han destacar el nivell de les coques presentades.
La Millor Coca de Sant Joan ha nascut per retre homenatge i donar visibilitat a una de les postres més tradicionals del territori català, que s'elabora durant la revetlla de Sant Joan. Amb més de 100 anys de tradició, aquesta coca ha esdevingut un clàssic anual en la gastronomia catalana on, encara avui, es manté la forma rodona, que es tracta d'una reminiscència del culte al sol, ideada com a rebuda de l'època estival.