Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Barcelona acollirà més de 150 activitats durant la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible

La ciutat organitza tres grans esdeveniments per promoure la transformació del sistema alimentari aprofitant que enguany és Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible

Durant la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible s'organitzen més de 150 activitats a Barcelona

Durant la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible s'organitzen més de 150 activitats a Barcelona

Del 14 al 24 d'octubre, se celebra la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible a Barcelona amb motiu de la seva condició de Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021. Serà el primer dels tres grans esdeveniments destinats a posar el focus en la manera que tenim d’alimentar-nos que tindran lloc a la capital catalana al llarg del mes.

El tret de sortida de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible el donarà l'acte d'inauguració del dia 14 a la plaça de Sant Jaume, amb un espectacle que serà la primera de les més de 150 activitats que la ciutat de Barcelona, amb l'ajuda d'entitats, emprenedors i empreses locals, acollirà durant els 10 dies de celebració.

Una gran varietat d'activitats

Entre les activitats previstes, hi trobarem el sopar denúncia de la xef Ada Parellada, que vol conscienciar la gent sobre el malbaratament d'aliments. La mateixa Parellada defineix l'activitat com a "petita i humil", però alhora impactant. També hi destaquen el 'Festival de Sopes del Món' o el 'Vegetable Orchestra', en què els assistents podran gaudir d'una sopa elaborada amb vegetals utilitzats com a instruments. La varietat d’activitats és molt àmplia i el programa està disponible al web de l'Ajuntament. Això sí, cal tenir en compte que algunes de les activitats requereixen inscripció prèvia.

Tres grans cites

Però aquesta no és l’única cita vinculada a la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible que se celebra aquest mes a Barcelona. Del 19 al 21 d'octubre, la ciutat acull el Fòrum Global de Ciutats del Pacte de Milà, i del 18 al 20, el Gastronomic Forum Barcelona, enfocat en la restauració i en el paper que té en la transformació alimentària.

L'alcaldessa Ada Colau explicava en roda de premsa que l’objectiu de totes aquestes activitats no és celebrar "una quimera més", sinó que la intenció és liderar el canvi de mentalitat respecte al tipus d'alimentació que impera en la societat actual i aprofundir en l'estratègia alimentària de la ciutat de cara al futur. Explicava, també, que "tot i tenir menys recursos que els estats", assistirà al Congrés sobre Canvi Climàtic de Glasgow, aquest novembre, amb els "deures fets".

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: