Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La cansaladeria La Perla, de la Garriga, guanya el premi a la Millor Botifarra Catalana

La primera edició del concurs, amb 25 participants, s'ha celebrat durant la 10a Fira Orígens d'Olot

Yolanda Presseguer ha guanyat la primera edició del concurs

Yolanda Presseguer ha guanyat la primera edició del concurs

Ja tenim la primera guanyadora de la millor botifarra catalana: Yolanda Presseguer, elaboradora de la Carnisseria Cansaladeria La Perla, de la Garriga (Vallès Oriental), s’ha endut la distinció en aquesta primera edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana celebrat en el marc de la Fira Orígens d’Olot i que ha comptat amb el suport de la Gastroteca.

Cansaladeria La Perla

El certamen s’ha dut a terme per distingir la millor botifarra catalana elaborada d’acord amb el receptari i les referències tradicionals citades a l’Inventari de Productes de la Terra, editat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i recollit a la Gastroteca, i s’hi han presentat 25 elaboradors de 18 comarques catalanes. El certamen estava obert a tots els professionals que treballen a les cansaladeries i xarcuteries o als petits establiments que disposessin de les corresponents autoritzacions o registres per a l’elaboració de productes carnis i que fossin microempreses o petites empreses.

El jurat, format per experts en embotits i en gastronomia i per mestres xarcuters, ha valorat, en el tast de deliberació, els atributs organolèptics i de qualitat puntuant-ne l’aspecte tant exterior com interior, la textura i la mossegada; i el gust i l’aroma, amb un total de 100 punts.

Concurs Nacional de Botifarra Catalana

En aquest sentit, Josep Dolcet, portaveu del jurat i director de l’Escola de la Carn, ha comentat que els resultats del concurs han estat força ajustats, i que la botifarra de Yolanda Presseguer ha superat la resta per petits matisos sobretot relacionats amb l’aroma i el sabor final de les botifarres, fet que demostra que els nostres cansaladers-xarcuters cuiden molt el seu producte i ofereixen als seus clients uns productes d’alta qualitat.

Yolanda Presseguer ha presentat una botifarra catalana amb un toc d’espècies, nou moscada, canyella, llorer i un marinat amb licor de xerès, i ha remarcat que “és un orgull ser distingida amb aquest guardó i espero que la ciutadania s’apropi a la cansaladeria per degustar el nostre producte”.

A més, també han estat distingides les botifarres catalanes d’Antoni Vigo Pubill, de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya (Cerdanya); Josep Terradellas Delgar, de Can Cerilles de Manlleu (Osona), i Enric Rosell Gili, de Ca l’Estevet d’Ordal (Alt Penedès), amb les mencions especials del jurat.

Menció del Jurat   Josep Terradellas   Can Cerilles (Manlleu)

La botifarra catalana és un embotit cuit elaborat exclusivament a Catalunya. Es tracta d’un producte fet amb les carns magres més nobles del porc, crues, ben triades i seleccionades, picades o trossejades a ganivet i que han estat sotmeses a l’acció de les sals de curat. Després s’emboteixen en budell gruixut de porc i posteriorment es couen en brou, al forn o al vapor. 

El concurs ha estat impulsat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn d’acord amb els seus objectius de promoció, foment i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya, així com pel seu propòsit de vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: