Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Catalunya brilla en l'edició 2023 de la Guia Michelin

Barcelona es converteix en la ciutat de l'Estat amb més restaurants que tenen tres estrelles, amb la incorporació de Cocina Hermanos Torres al lloc més alt del podi

Quique Dacosta va fer la tradicional 'selfie' amb els restaurants triestrellats

Quique Dacosta va fer la tradicional 'selfie' amb els restaurants triestrellats

Aquest dimarts s'ha celebrat a Toledo la gala anual de presentació de la nova edició de la Guia Michelin, que és el moment de conèixer les novetats en el firmament gastronòmic. L'any passat, la guia va ser poc generosa amb Catalunya, però enguany ha estat tot el contrari: el nostre país incorpora cinc restaurants amb una estrella (Aleia, de Rafa de Bedoya; COME by Paco Méndez, de Paco Méndez; Enigma, d'Albert Adrià; Mont Bar, de Fran Agudo, i Slow&Low Barcelona, de Nicolás de la Vega i Francesc Beltri), i un nou restaurant ha obtingut la màxima distinció, tres estrelles, atorgades al Cocina Hermanos Torres, dels germans Sergio i Javier Torres.

A més, també s'han lliurat les estrelles verdes, la distinció que Michelin va crear per reconèixer els restaurants que tenen una especial sensibilitat per la cuina sostenible. En aquest apartat, Catalunya també suma incorporacions; enguany: Les Moles, d'Ulldecona i Casa Nova, de Sant Martí Sarroca.

Gala Guia Michelin 2023

Amb tot, després de la gala d'aquest any, la capital catalana s'ha convertit en la ciutat de l'Estat que té més restaurants amb tres estrelles Michelin (Àbac, Lasarte i Cocina Hermanos Torres), als quals se suma El Celler de Can Roca, de manera que Catalunya té avui quatre establiments amb la màxima distinció. Tot plegat, confirma el bon moment de salut que viu la nostra gastronomia i la bona feina que han fet els xefs d'arreu del país, després d'un dels moments més difícils de les últimes dècades.

Reconeixements individuals

Però, a banda de conèixer els locals amb estrelles i estrella verda, la Guia Michelin 2023 també ha volgut reconèixer cuiners individuals amb tres guardons: millor servei de sala, xef mentor i xef jove. I els premis de les dues primeres categories també han caigut a Catalunya: Toni Gerez, del restaurant Castell de Peralada, ha estat reconegut amb el guardó dels professionals de sala del restaurant, mentre que el xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, ha guanyat el premi al xef mentor.

Totes les estrelles catalanes

Amb els canvis coneguts ahir, doncs, aquests són els restaurants catalans amb estrella Michelin:

Tres estrelles

  • El Celler de Can Roca, Girona
  • Lasarte, Barcelona
  • ABaC, Barcelona
  • Cocina Hermanos Torres, Barcelona

Dues estrelles

  • Angle, Barcelona
  • Cinc Sentits, Barcelona 
  • Disfrutar, Barcelona
  • Enoteca, Barcelona
  • Moments, Barcelona
  • Bo.TiC, Corçà 
  • Miramar, Llançà
  • Les Cols, Olot

Una estrella

  • L'Aliança 1919 d'Anglès, Anglès
  • Les Magnòlies, Arbúcies
  • Alkimia, Barcelona
  • Aürt, Barcelona
  • Caelis, Barcelona
  • Dos Palillos, Barcelona
  • Hisop, Barcelona
  • Hofmann, Barcelona
  • Koy Shunka, Barcelona
  • Oria, Barcelona
  • Xerta, Barcelona
  • Via Veneto, Barcelona
  • Aleia, Barcelona
  • COME, Barcelona
  • Enigma, Barcelona
  • Mont Bar, Barcelona
  • Slow&Low, Barcelona
  • Atempo, Barcelona 
  • La Boscana, Bellvís
  • Can Jubany, Calldetenes
  • Can Bosch, Cambrils
  • Rincón de Diego, Cambrils
  • Emporium, Castelló d'Empúries
  • Quatre Molins, Cornudella de Montsant 
  • Massana, Girona
  • La Fonda Xesc, Gombrèn
  • Malena, Gimenells
  • Els Tinars, Llagostera
  • Els Casals, Sagàs
  • Deliranto, Salou
  • L'Ó, Sant Fruitós de Bages
  • Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
  • Fogony, Sort
  • La Cuina de Can Simón, Tossa de Mar
  • L'Antic Molí, Ulldecona
  • Les Moles, Ulldecona
  • Ca l'Enric, la Vall de Bianya
  • Tresmacarrons, el Masnou
  • Castell Peralada, Peralada
  • Villa Retiro, Xerta
  • Sala, Olost

Bib Gourmand

  • Nairod, Barcelona
  • Berbena, Barcelona
  • Cruix, Barcelona
  • Avenir, Barcelona
  • BaLó, Barcelona
  • La Mundana, Barcelona
  • Saó, Barcelona
  • Vivanda, Barcelona
  • Verat, Santa Coloma de Gramenet
  • El Racó, Sant Climent de Llobregat
  • Can Ferran, Sant Quirze del Vallès
  • Can Poal, Vallromanes
  • Vapor Gastronòmic, Terrassa
  • El Cel de les Oques, Terrassa
  • Garbí, Castellar del Vallès
  • Mirko Carturan Cuiner, Caldes de Montbui
  • Dos Cuiners, Mataró
  • La Cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
  • Vinòmic, La Garriga
  • Somiatruites, Igualada
  • Quatre Vents 3.0, Hostalric
  • Hostal Colomí, Santa Coloma de Queralt
  • Hostal Jaumet, Torà
  • La Xarxa, Tarragona
  • Casa Albets, Lladurs
  • La Salinera, Palamós
  • Can Boix, Vilamarí
  • Lo Ponts, Ponts
  • Vicus, Pals
  • Brots, Poboleda
  • Mas Concas, L'Escala
  • La Gruta, L'Escala
  • Els Caçadors, Maçanet de Cabrenys
  • Antoni Rubies, Artesa de Lleida
  • Aimia, Lleida
  • L'Algadir del Delta, Amposta
  • Roc'n'Cris, Aubèrt

Estrella Verda

  • Cocina Hermanos Torres, Barcelona
  • Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
  • Casa Nova, Sant Martí Sarroca
  • Somiatruites, Igualada
  • Els Casals, Sagàs
  • El Celler de Can Roca, Girona
  • Casa Albets, Lladurs
  • Les Cols, Olot
  • Les Moles, Ulldecona
  • L'Antic Molí, Ulldecona

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: