Us hi esperem, el dissabte 26 de setembre, amb un programa carregat d’activitats
Falta menys d'un mes per a la gran festa del Dia CUINA, que torna a Manlleu el dia 26 de setembre, i ja tenim a punt una jornada plena d’activitats gastronòmiques per a tota la família: tastos, ‘showcookings’, passejades, concursos… És el dia de la cervesa artesana i dels embotits de qualitat. Una diada que enguany arriba carregada de novetats!
La festa la celebrem, un any més, coincidint amb la Festa del Porc i la Cervesa del municipi osonenc. I, per això, un dels plats forts serà la matança del porc, que anirà a càrrec dels cansaladers i comerciants del Mercat Municipal de Manlleu. De nou ens tornaran a oferir aquest espectacle gastronòmic amb l’objectiu que els visitants puguin veure i aprendre com s’elaborava l’embotit a les masies: botifarra de perol, bull, botifarra negra, morro fregit... Aquesta activitat tindrà lloc a la plaça Fra Bernadí, a partir de les 17 h, i serà presentada i comentada en directe pel gastronònom i locutor de ràdio, Pere Tàpias. A més, durant tot el dia, es rostiran quatre porcs a foc lent.
Una festa completa
I no us podeu perdre totes les activitats que tenim preparades, relacionades amb el porc i la cervesa, que són els protagonistes indiscutibles de la fira. Els artesans alimentaris locals vendran tota mena de delicadeses i diversos restaurants del municipi oferiran menús i plats especials, com el fricandó de galtes de porc amb bolets o les favetes saltades amb cansalada.
A més, de les 11 a les 13 h del matí, els restauradors, cansaladers i cervesers participants oferiran el Vermut de la Fira, amb platets a preus populars per tal que tothom pugui tastar les tapes i cerveses artesanes que vulgui. I, com a novetat destacada, per complementar l’oferta gastronòmica, hi haurà un nou espai destinat al menjar de carrer, amb la presència de diversos ‘food trucks’ que oferiran tot tipus de gastronomia.
L’Aula del Gust
Enguany, l’Aula del Gust serà l’epicentre del Dia CUINA i el punt de trobada dels assistents. Un espai pensat perquè els gormands puguin tastar nous productes i gaudir de delicadeses. A més, és on podran gaudir de les activitats més destacades del dia, com el Concurs de Receptes per a Bloguers, que enguany té com a protagonista la botifarra (consulta'n els finalistes) i altres activitats com el Tast d’Embotits Selectes. Al final del dia, en aquest mateix espai, es donaran a conèixer els guanyadors del concurs i es lliuraran els premis.
Petits xefs
Els menuts de la casa també tenen un espai gastronòmic dedicat especialment per a ells. El Mercat Municipal compta amb una zona infantil on es faran diferents activitats durant tota la jornada. Es duran a terme tallers de cuina i tallers elaboració d’embotits per a nens i nenes, dirigits per Montse Blanch. Una bona oportunitat perquè els petits de la casa descobreixin el vessant més lúdic de la cuina i tinguin el primer contacte amb els fogons i els ingredients.
Si voleu conèixer el programa sencer del Dia CUINA i de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, només cal que accediu a aquest enllaç.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!