Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
Entrevista

Dan Barber: "Una part de la població està sobrealimentada i l'altra desnodrida"

El xef filòsof, un dels convidats a la pròxima edició de Fixing the Future, que se celebrarà els dies 16 i 17 de setembre, reflexiona sobre les noves modes gastronòmiques, la creativitat culinària i una futura crisi distòpica del sòl

Dan Barber serà un dels ponents al Fixing the Future

Dan Barber serà un dels ponents al Fixing the Future Ingrid Hofstra

"Als Estats Units hi ha una autèntica bogeria per l'agricultura urbana. Creuen que és la solució del futur per produir aliments amb menys impacte ecològic. Jo, senzillament, no m'ho crec". Amb rotunditat i solidesa, el xef i divulgador culinari Dan Barber exposa les seves reticències a l'hora d'incorporar les tecnologies actuals al món culinari.

Llavors germinades (imatge Johnny Autry)

Guardonat amb una estrella verda Michelin, Barber és el xef i copropietari del restaurant de producte de proximitat Blue Hill, a Nova York, i un dels convidats al festival Fixing the Future, que se celebra al setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on reflexionarà sobre la importància de crear comunitats a partir dels aliments i sobre les noves modes gastronòmiques. Hem tingut l'oportunitat de conversar amb ell perquè ens faci un breu avançament de la seva xerrada. 

"L'art de cuinar és importantíssim per bregar amb les realitats de l'agricultura. Massa sovint acabem obtenint productes que no estan en perfectes condicions: talls de carn, cereals, fruites… Calen talent i tècnica per transformar-los en alguna cosa que ens inspiri", explica Barber, que és un ferm defensor de l'aprofitament de qualsevol classe de producte. Afegeix que els recursos que tenim a l'abast "són molt limitats i hem de trobar una solució per revertir-ho".

Dan Barber.2.Copyright Richard Boll

Barber dona algunes claus de la possible solució a la crisi alimentària i de sòl: "La meva esperança és que la nostra cultura alimentària pugui conrear una diversitat de cereals que afavoreixi la terra. El blat de moro, el blat i l'arròs són cultius que van aixecar civilitzacions senceres". I acaba afirmant que "concentrar-se en les possibilitats dels cereals és la millor manera de mantenir un bon sòl per al futur".

Fixing the Future foto

Els dies 16 i 17 de setembre a Barcelona

Si no us voleu perdre la intervenció de Dan Barber i dels altres convidats al Fixing the Future, esteu d'enhorabona: els lectors i lectores de CUINA teniu l'oportunitat de gaudir d'un 30% de descompte en l'abonament complet! Només cal que entreu el codi FIXCUINA quan compreu les entrades a fixingthefuture.atlasofthefuture.org. Aprofiteu-ho, que l'oferta és vàlida fins al 15 de juliol!
 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: