La comarca prepirinenca homenatja la cuina de proximitat amb xerrades i degustacions
Els hotelers i els restauradors de la vall Fosca (Pallars Jussà) reten homenatge a la gastronomia catalana els dies 3 i 4 de juny. En concret volen celebrar la cuina de proximitat, i per això reuniran alguns dels gastrònoms més reconeguts, que participaran en xerrades i àpats en què s’intercanviaran punts de vista i es debatran els aspectes més polèmics del sector.
La jornada comença el diumenge 3 al vespre amb un homenatge a Josep Monje, propietari del restaurant Via Veneto de Barcelona i fill de Pobellà (Pallars Jussà). L’acte consistirà en un sopar a l’hotel Montseny (Espui) en què es reuniran amics, veïns i professionals del territori.
L’endemà, l’Ajuntament de Tremp durà a terme una acció adreçada a la promoció de la producció agroalimentària local. S’iniciarà amb la conferència inaugural de Josep Monje, i a continuació es faran dues taules rodones d’intercanvi d’experiències entre professionals de la restauració, on s’exposaran tant els projectes personals de restauradors que treballen sota la filosofia km 0 com projectes de col·lectius de cuina que defensen aquesta mateixa visió de forma cooperativa.
Les taules rodones que s’han organitzat (Compromís amb la terra i Cooperació per la terra) seran moderades per Pep Palau, gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic de Girona. Clourà la jornada un dinar amb productes ‘Al teu gust, aliments del Pallars’.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia