Troba la teva recepta

El setembre és el mes del Cim i Tomba a Tossa de Mar

Els restaurants de la vila ofereixen cada setembre el menú de La Cuina del Cim i Tomba, el plat típic de la població

Cim i Tomba del restaurant Castell Vell

Cim i Tomba del restaurant Castell Vell

Els mariners de Tossa, quan sortien a la mar, s’enduien un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro i preparaven un plat de peix i verdures senzill i deliciós. Fa setze anys que aquest plat tan típic de Tossa de Mar, el cim i tomba, té un mes per a ell sol. Al setembre, les taules d’una quinzena de restaurants de la vila marinera serveixen aquesta recepta original dels pescadors tossencs, amb menús pensats especialment per a l’ocasió i amb preus que oscil·len entre els 29,50 i els 46 euros. A més, l’Ajuntament ofereix a tothom qui ho demani una entrada gratuïta per visitar el Museu Municipal de Tossa i descobrir la història de la vila.

Peix, hortalisses i patates

Avui dia, la majoria dels restauradors preparen el cim i tomba amb rap, rèmol o bastina (rajada o escrita), però també hi ha cuiners que el fan amb escórpora o altres peixos de carn forta, que no es desfan durant la cocció. També inclou patata, ceba, all, tomàquet, pebrot, oli d’oliva i un allioli negat per lligar-ho tot. Amb els temps, i tot i que cada família de pescadors en té una recepta pròpia, aquest plat s’ha convertit en la icona gastronòmica de Tossa de Mar i només cal que us hi acosteu al setembre per tastar-lo!

Els restaurants que hi participen

Fins al 30 de setembre, una quinzena de restaurants tossencs participen en la Campanya Gastronòmica del Cim i Tomba, amb menús especials i propostes per descobrir algunes de les  maneres de preparar aquesta recepta que hi ha al municipi. En aquest tríptic podeu consultar tota la informació, els menús i els preus de cada restaurant. Només cal que us decidiu i us acosteu a Tossa per gaudir-ne!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-22 set

XVI Fira de l'Ametlla

L'ametlla ha guanyat certa popularitat amb el temps, i és que el seu preu no canvia gaire, han aparegut noves...

20-22 set

Born Street Food

Amb el tret de sortida de les Festes de la Mercè, torna el Born Street Food, el festival 'foodie' per excel·lència...

21-22 set

Fira de la Figa 2019

El municipi segrianenc d'Alguaire destaca pel seu conreu de figues, concretament de la varietat coll de dama. Tot...

20-22 set

El Born Street Food

El Born Street Food, el festival foodie per excel·lència de Barcelona, dóna el tret de sortida a...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto