Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El setembre és el mes del Cim i Tomba a Tossa de Mar

Els restaurants de la vila ofereixen cada setembre el menú de La Cuina del Cim i Tomba, el plat típic de la població

Cim i Tomba del restaurant Castell Vell

Cim i Tomba del restaurant Castell Vell

Els mariners de Tossa, quan sortien a la mar, s’enduien un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro i preparaven un plat de peix i verdures senzill i deliciós. Fa setze anys que aquest plat tan típic de Tossa de Mar, el cim i tomba, té un mes per a ell sol. Al setembre, les taules d’una quinzena de restaurants de la vila marinera serveixen aquesta recepta original dels pescadors tossencs, amb menús pensats especialment per a l’ocasió i amb preus que oscil·len entre els 29,50 i els 46 euros. A més, l’Ajuntament ofereix a tothom qui ho demani una entrada gratuïta per visitar el Museu Municipal de Tossa i descobrir la història de la vila.

Peix, hortalisses i patates

Avui dia, la majoria dels restauradors preparen el cim i tomba amb rap, rèmol o bastina (rajada o escrita), però també hi ha cuiners que el fan amb escórpora o altres peixos de carn forta, que no es desfan durant la cocció. També inclou patata, ceba, all, tomàquet, pebrot, oli d’oliva i un allioli negat per lligar-ho tot. Amb els temps, i tot i que cada família de pescadors en té una recepta pròpia, aquest plat s’ha convertit en la icona gastronòmica de Tossa de Mar i només cal que us hi acosteu al setembre per tastar-lo!

Els restaurants que hi participen

Fins al 30 de setembre, una quinzena de restaurants tossencs participen en la Campanya Gastronòmica del Cim i Tomba, amb menús especials i propostes per descobrir algunes de les  maneres de preparar aquesta recepta que hi ha al municipi. En aquest tríptic podeu consultar tota la informació, els menús i els preus de cada restaurant. Només cal que us decidiu i us acosteu a Tossa per gaudir-ne!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: