Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Es presenta la primera 'Guia dels millors olis d'oliva verge extra de Catalunya'

Editada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la versió digital es pot descarregar a la pàgina web de l'ens

Un instant de la presentació, que es va fer a l'IMO, a Barcelona

Un instant de la presentació, que es va fer a l'IMO, a Barcelona

L'oliverar i el seu oli són elements indissociables de la cultura catalana. A moltes comarques, el conreu de l'olivera constitueix una part essencial de la vida quotidiana, de l'economia i del paisatge. De fet, és el principal cultiu llenyós de Catalunya i representa prop del 15% de la superfície agrícola total.

Tot i que la cultura del vi està àmpliament consolidada, la de l'oli encara resta com una assignatura pendent, tant per als professionals de l'hostaleria com per al consumidor final. Amb l'objectiu de donar a conèixer les virtuts d'aquest producte entre la població, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va presentar el 17 de març, a l'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) de Barcelona, la primera edició de la Guia dels millors olis d'oliva verge extra de Catalunya. Aquesta guia recull informació exhaustiva sobre el valor gastronòmic de l'oli català, així com les seves varietats i denominacions d'origen protegides.

A més, la guia inclou tots els olis guanyadors en la passada edició dels Premis Millors Olis d'Oliva Verge Extra de Catalunya, celebrada el desembre a la Fatarella (Terra Alta): Finques (L'Olivera), Cal Portalé Picual (Cal Portalé), Mas Curró Extra (Agrícola Mas Curró), Oli Fontclara Arbequina (Zanotelli), Padrí (Josep Maria Catà Català), Mas Curró (Agrícola Mas Curró), Janiroc Arbequina (Euroaliment), Ella l'Adam (Az-Azeytun), Janiroc Koroneiki (Euroaliment), Baronia de Cabacés (Agrícola de Cabacés). Així mateix, s'hi inclouen els olis que van superar els 80 punts en les dues fases de tast del concurs, i els de les categories Millor maridatge i Millor packaging. La versió digital de la guia també està disponible a la pàgina web del Departament.

Durant la gala també es van premiar restaurants, cuiners i sommeliers per la divulgació que fan de l'oli d'oliva verge extra. El restaurant Disfrutar de Barcelona, El Sindicat de Tarrés (Garrigues) i Castell de Peralada (Alt Empordà), així com la botiga Oli i Sal de Barcelona, el sommelier Ferran Vila i la consultora d'olis Anita Zachou, van ser els guardonats, que van obtenir una caixa amb els deu millors olis d'oliva de la temporada 2024.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: