Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El fricandó és el Plat Favorit dels Catalans 2021

El plat defensat pel xef Joseba Cruz, de Le Clandestin, s'ha imposat en la final a quatre del concurs

Fricandó amb moixernons

Fricandó amb moixernons

Ja sabem quin és el Plat Favorit dels Catalans d'aquest any. Buscàvem el millor plat de festa, i els vostres vots, gairebé 15.000 durant tot el concurs, han determinat que el fricandó mereixia el premi.

Des del 30 de setembre, vint plats han competit per convertir-se en el plat de festa. Us vam prometre un festí i l'hem tingut. De fet, la final a quatre, que enfrontava el bacallà amb panses i pinyons, l'ànec rostit amb peres, l'espatlla de xai al forn i el fricandó, ha estat molt emocionant en el que ha esdevingut una competició molt disputada.

L1000498

Final al Gastronomic Forum Barcelona

Aquest dimecres a la tarda hem conegut el veredicte del públic i el del jurat del concurs, que han determinat que el fricandó, amb 784 punts del vot popular a la final i amb la majoria de vots del jurat format per Oriol Castro (xef del restaurant Disfrutar), Pep Palau (director de Fòrum Gastronòmic), Carme Ruscalleda i Judith Càlix (directora de la revista CUINA), sigui el guanyador.

Joseba Cruz, xef de Le Clandestin, era el defensor d'aquest plat de festa i ha recollit el premi en un acte en el qual hi ha hagut una representació molt nodrida dels 20 joves xefs que us vam presentar amb motiu del vintè aniversari de la revista.

L1000553

El resultat del concurs, l'hem conegut després d'un interessant debat sobre el futur de la gastronomia moderat per la directora de CUINA, Judith Càlix, i amb la participació de Carme Ruscalleda, Oriol Castro i Àlex Carrera, xef del restaurant l'Aliança d'Anglès 1919. 

15.000 vots

Enguany, el concurs del Plat Favorit dels Catalans buscava el millor plat de festa, aquell que no falta a taula quan hi ha alguna cosa per celebrar. Durant les tres setmanes de concurs, s'han emès gairebé 15.000 vots per als vint plats que hi competien. Amb això, la sisena edició del concurs, organitzat per CUINA amb la col·laboració del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Damm, Aranca i amb el suport de Catalunya Ràdio, ha estat un autèntic festí.

L1000482

El fricandó s'ha convertit, doncs, en el sisè plat favorit dels catalans i ja ocupa un lloc en el nostre Olimp gastronòmic particular, juntament amb els guanyadors de les edicions anteriors del concurs: l'escudella i carn d'olla, el pollastre pota blava, la coradella de Molins de Rei, el 'cebiche' i els cargols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: