Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un Gran Banquet al Fòrum Gastronòmic Girona

Promogut per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic, es tracta d'un concurs per recrear un servei per a 50 comensals

L'empresa Can Garús, especialitzada en conreu de 'microgreens' i microverdures, és una de les organitzadores d'El Gran Banquet

L'empresa Can Garús, especialitzada en conreu de 'microgreens' i microverdures, és una de les organitzadores d'El Gran Banquet

Una de les novetats de la 9a edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que se celebrarà del 18 al 21 de març de 2023, és el concurs El Gran Banquet, promogut per Can Garús i el mateix Fòrum Gastronòmic Girona. Hi poden participar totes les escoles d’hostaleria i turisme, amb l’objectiu de donar visibilitat a la riquesa gastronòmica del nostre territori, així com promoure la recerca, la formació i el talent gastronòmic català.

Els participants hauran de recrear un servei de banquet, en el qual un jurat valorarà les diferents tècniques i estils de la cuina catalana i del servei de sala. També es valorarà la planificació i la gestió per a la implementació correcta del servei. Per a l’elaboració dels plats, els alumnes hauran de conèixer les característiques dels productes, així com la tasca dels pagesos, fructicultors, horticultors, viticultors, ramaders, recol·lectors, pescadors i, en general, tots aquells col·lectius que coneixen la terra, el mar, la natura i els seus cicles, i que segons l’època de l’any ens ofereixen el producte en les millors condicions.

Diverses fases

El concurs es va posar en marxa al desembre, amb una primera fase en què els participants van presentar la seva proposta de menú i recerca. Sis escoles es van classificar per a la segona fase, que tindrà lloc el 27 de gener a les instal·lacions de Can Garús, a Llers (Alt Empordà), i on els alumnes hauran de defensar tècnicament les seves propostes.

La final d’El Gran Banquet se celebrarà en el transcurs del Fòrum Gastronòmic Girona, on es recrearà en directe el servei de banquet a 50 comensals proposat pels finalistes.

El Gran Banquet, promogut per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic Girona, compta, en la seva primera edició, amb el suport de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent i l’Ajuntament de Girona.

El jurat

Entre els membres del jurat d'El Gran Banquet hi ha Paco Pérez, xef i propietari del restaurant Miramar; Carme Picas, xef i copropietària d’El Ginjoler; Jordi Córdoba, responsable d’estratègia comercial de Glaces des Alpes Espanya; Toni Gerez, cap de sala del Castell de Peralada; Eduard Avila, consultor i formador en restauració i hostaleria i assessor gastronònic; Fran Cabello, fundador de RestaurUP, i Santi Carda, CEO de Cal Blay, a més dels patrocinadors i els col·laboradors TSpoonLab, Glaces des Alpes, CUINA i Wine Palace, entre d’altres.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: