La cerverina Isabel Sitjes Montagut, del restaurant L'Antic Forn (Cervera), és la guanyadora del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí per les seves creacions gastronòmiques "Seqüència de l'ànec" i "La poma del meu tros" com a postres. El segon premi ha estat per a Ezequiel Álvarez Barroso, estudiant de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, amb la presentació de "Caneló d'ànec amb ceps i peres" i "Bunyol de vent farcit de poma". Finalment, Josep Salvador Miret, del restaurant Ferreruela de Lleida, ha rebut el guardó corresponent al millor treball de cuina.
L'edició d'enguany ha comptat amb la participació de14 cuiners de diversos restaurants i escoles de cuina de Lleida i ha tingut com a ingredients secrets l'ànec, per a l'elaboració del plat principal, i la pera o la poma de Lleida, per a les postres. Aquest concurs s'ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi de la demarcació de Lleida. Una cita anual de joves xefs de la zona que, des del seu inici, pretén promoure la cuina entre els joves cuiners i potenciar la cultura gastronòmica del territori.
Per a la celebració de l'edició número 30 d'aquest concurs, s'ha organitzat la Gran Festa de la Gastonomia de Lleida, de la mà de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida. Gairebé 200 persones han tastat un sopar de tapes a càrrec de quatre societats gastronòmiques amb degustacions de diferents vins.