Reus és una pasta de te elaborada amb dolç de sablé d'avellana, caramel salat i xocolata Azélia Valrhona de la pastisseria L'Atelier Barcelona, que ha guanyat el premi a la millor pasta de te de l'Estat espanyol en un certamen organitzat per la revista gastronòmica Dulcypas. La pasta de te rep el nom de Reus com una manera de picar l'ullet a aquesta zona per l'ús que donen a les seves avellanes negretes. És una mescla de textures i sabors única i exquisida que aconsegueix despertar tots els sentits.
No és la primera vegada que Eric Ortuño aconsegueix aquest premi, ja que, el 2015 va ser proclamat vencedor representant la seva antiga escola d'hostaleria Hoffman. Aquesta vegada ho fa amb el seu propi projecte i al costat de la seva sòcia Ximena Pastor. Un total de 207 pastisseries i fleques de tot l'Estat competien per obtenir el guardó que les acreditaria com a guanyadores de la quarta edició del certamen, però Eric Ortuño va sorprendre el jurat amb la seva originalitat, la seva experiència i el seu entusiasme.
Una complexitat d'alta pastisseria
La creació de la pasta de te guanyadora està inspirada en el pictograma característic de L'Atelier, una figura geomètrica triangular que recorda un estel. Per aconseguir aquesta silueta, es va dur a terme un procés d'elaboració 3D, a partir del qual es va fer un motlle termoformat que va ser replicat en tots els motlles de producció. La complexitat de la seva elaboració reflecteix l'alt nivell del pastisser, que ofereix creacions innovadores i creatives, sense deixar enrere la seva essència tradicional.
L'Atelier Barcelona. C/ Viladomat, 140 bis. Barcelona