Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

La recuperació de l’albergínia blanca

L’albergínia blanca és una varietat que fins avui ha estat exclusiva dels petits horts, amb un sabor delicat i una textura melosa

albergínia blanca

albergínia blanca

El seu gust és més suau que el de l’albergínia negra, però la seva conservació és més complicada perquè madura més ràpidament. El 90% del seu pes és aigua, i això provoca que el seu contingut energètic sigui molt baix. L’altre 10% conté hidrats de carboni, fibra, proteïnes i sals minerals. Es compara amb un foie sense greix.

Ara és la temporada d’aquesta hortalissa, i per aquest motiu, amb la coordinació de la Fundació Alícia, el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i el Rebost del Bages (format pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa), se l’ha volgut promocionar. Així, se n’ha portat a terme la replantació i la introducció als mercats i restaurants.

Aquesta varietat hortofructícola sempre havia format part del rebost dels bagencs i bagenques, però es va deixar de cultivar fa un segle. Fins ara s’ha aconseguit la producció de 600 plantes en un nucli urbà de Manresa, més concretament a la finca de Les Arnaules, situada a Viladordis.

Els seus punts de venda són la mateixa finca Les Arnaules de Viladordis, el mercat de Puigmercadal de Manresa, la Fira del Poal de Manresa, el mercat de Sant Vicenç de Castellet, el de Cardona i el d’Artés, l’agrobotiga Calderí de Navarcles i la botiga del Món Sant Benet. El seu preu és d’1,50 € /kg. A banda de l’hortalissa en el seu estat natural, s’estan elaborant altres productes com melmelades i patés en què l’albergínia blanca hi té tot el protagonisme.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto