Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors botifarres d'ou artesanes del país es fan a Moià i a Vic

El 4t Concurs Nacional dedicat a aquest producte premia Cal Noc i Can Vilada

Guanyadors del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2019

Guanyadors del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2019

Els guanyadors del 4t Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat Guillem Sala Vilardell, de Cal Noc (Moià), i David Riera Molist, de Can Vilada (Vic), en les categories de botifarra tradicional i botifarra singular, respectivament. En aquesta última categoria destaca la botifarra d’ou pigada elaborada amb una barreja de botifarra de perol i negra. Tots dos shan imposat a una setantena de botifarres que s'han presentat a l'edició d'enguany.

Guillem Sala Vilardell va guanyar amb una botifarra “elaborada amb productes de proximitat de gran qualitat que segueix la fórmula familiar de més de 100 anys que generació rere generació va evolucionant seguint, sempre, l’essència tradicional”. Per altra banda, David Riera Molist tenia la intenció de “traslladar al paladar del consumidor la mescla del sabor de dues botifarres antigues com són la de perol i la negra amb una més moderna”.

El certamen té l'objectiu de "reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i, a més, millorar la qualitat d'un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular". En aquesta edició, organitzada per la Fundació Oficis de la Carn amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, s'han presentat 72 botifarres d'ou, una vintena més que l'any anterior. Aquest fet demostra un creixement i consolidació del concurs i ve lligat amb l’expansió geogràfica dels inscrits: de les 44 empreses participants, 27 són de la província de Barcelona, 12 de Girona, 4 de Tarragona i una de Lleida.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto