Troba la teva recepta

Les millors botifarres d'ou artesanes del país es fan a Moià i a Vic

El 4t Concurs Nacional dedicat a aquest producte premia Cal Noc i Can Vilada

Guanyadors del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2019

Guanyadors del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou 2019

Els guanyadors del 4t Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat Guillem Sala Vilardell, de Cal Noc (Moià), i David Riera Molist, de Can Vilada (Vic), en les categories de botifarra tradicional i botifarra singular, respectivament. En aquesta última categoria destaca la botifarra d’ou pigada elaborada amb una barreja de botifarra de perol i negra. Tots dos shan imposat a una setantena de botifarres que s'han presentat a l'edició d'enguany.

Guillem Sala Vilardell va guanyar amb una botifarra “elaborada amb productes de proximitat de gran qualitat que segueix la fórmula familiar de més de 100 anys que generació rere generació va evolucionant seguint, sempre, l’essència tradicional”. Per altra banda, David Riera Molist tenia la intenció de “traslladar al paladar del consumidor la mescla del sabor de dues botifarres antigues com són la de perol i la negra amb una més moderna”.

El certamen té l'objectiu de "reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i, a més, millorar la qualitat d'un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular". En aquesta edició, organitzada per la Fundació Oficis de la Carn amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, s'han presentat 72 botifarres d'ou, una vintena més que l'any anterior. Aquest fet demostra un creixement i consolidació del concurs i ve lligat amb l’expansió geogràfica dels inscrits: de les 44 empreses participants, 27 són de la província de Barcelona, 12 de Girona, 4 de Tarragona i una de Lleida.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mar

Xerrada 'Què he d'esmorzar? Allò que diuen i allò que hauria de ser'

Moltes persones pensen que l’esmorzar és l’àpat més important del dia però els...

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto