Durant les festes de la Mercè del 2021, Jordi Vilà va cuinar un sopar de Festa Major per a Antonio Bachour, un dels millors pastissers del món, i, quan va arribar el moment de les postres, Bachour va preguntar: com pot ser que Barcelona no tingui unes postres típiques de la Mercè?
Vilà, Bachour i Olivier Fernández –xocolater de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona– han posat fil a l'agulla per posar-hi solució i han anunciat que regalaran a Barcelona les postres que mereixen les seves festes, donant als ciutadans i a les pastisseries un dolç emblemàtic amb el qual es podrà celebrar la Festa Major de la ciutat. Seran unes postres per i per a la ciutat, de manera que totes les pastisseries podran adherir-se a la tradició i vendre-les, igual que tots els restaurants que vulguin fer una picada d'ullet a Barcelona les podran oferir a la seva carta.
Productes de temporada
Els productes de proximitat i de temporada –com les figues, la mel o les ametlles– seran els protagonistes de les postres i, de fet, la intenció és convocar un concurs perquè Barcelona presenti la millor interpretació de les seves postres cada any.