Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
La Carnisseria del Paulo, de Camarles, i la Carnisseria Alemany, de Girona, guanyen el Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana 2024

Les millors botifarres d'ou d'enguany les fan a Camarles i a Girona

Glòria Curto, de La Carnisseria del Paulo, de Camarles, ha guanyat el premi a la Millor Botifarra d'Ou Tradicional

Glòria Curto, de La Carnisseria del Paulo, de Camarles, ha guanyat el premi a la Millor Botifarra d'Ou Tradicional

Els guanyadors del 9è Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana han estat Glòria Curto, de La Carnisseria del Paulo (Camarles, Baix Ebre), en la categoria de Botifarra d'Ou Tradicional, i Xavier Alemany, de Carnisseria Alemany (Girona, Gironès), en la categoria de Botifarra d'Ou Singular, amb una botifarra d'ou amb salsafins i carxofes.

El veredicte del jurat s'ha fet públic aquesta setmana, coincidint amb l'arribada del Dijous Gras i el Carnestoltes. El concurs, impulsat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters, vol promocionar i fomentar els oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya, així com vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals.

Èxit de participació

En aquesta novena edició, s'han presentat un total de 34 botifarres en la categoria Millor Botifarra d'Ou Artesana Tradicional i 25 botifarres en la categoria Millor Botifarra d'Ou Artesana Singular, de 40 elaboradors de 20 comarques de Catalunya. 

La guanyadora de la categoria Botifarra d'Ou Tradicional, Glòria Curto, de La Carnisseria del Paulo, de Camarles, ha presentat una botifarra "elaborada amb productes de qualitat que segueix la recepta familiar que em va ensenyar el meu pare i que amb els anys hem anat millorant sense perdre la seva essència inicial".

El guanyador de la categoria Botifarra Singular, Xavier Alemany, de Xarcuteria Alemany, de Girona, ha presentat una botifarra d'ou amb salsafí de Girona i carxofa, "dos productes de proximitat i de temporada que vol traslladar al consumidor l'essència dels plats tradicionals i dels productes del nostre territori més proper".

El palmarès

En la categoria de Millor Botifarra d'Ou Tradicional

  • Botifarra guanyadora: 
    • Glòria Curto - La Carnisseria del Paulo, Camarles.
  • Segona posició: 
    • Carles Escofet - Escofet Oliver, Barcelona.
  • Mencions del jurat: 
    • Josep Viladecàs - Fussimanya, Tavèrnoles. 
    • Jordi Vivet - Cal Vivet, Sentmenat.
    • Dani i Toni Molist - Cansaladeria Molist, Manlleu.

En la categoria de Millor Botifarra d'Ou Singular

  • Botifarra guanyadora:
    • Xavier Alemany - Carnisseria Alemany, Girona. (Botifarra d'Ou amb Salsafins i Carxofes)
  • Segona posició:
    • Manel Martín - Sabors amb Origen, Móra d'Ebre. (Botifarra d'Ou de Clotxa)
  • Mencions del jurat:
    • Carlos Tarazaga - Los Extremeños, Pineda de Mar. (Botifarra d'Ou amb Tortell de Sant Antoni)
    • Mateu Vives - Can Vives, Calella. (Botifarra d'Ou amb Pera i Formatge Roquefort)
    • Jaume Molas - Can Molas, Vic. (Botifarra d'Ou amb Peus de Porc i Alls Tendres)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: