El bacallaner estrena barra a la parada del Mercat del Ninot de Barcelona
Perello 1898
Un dels bacallaners més arrelats a la història de Barcelona, Perelló, acaba d’estrenar parada al Mercat del Ninot. No és que no en tingués una, ja, però amb la inauguració de la reforma del mercat la família Perelló ha confiat en l’estudi Tarruella-Trenchs perquè els dissenyi un espai completament nou, amb vitrines independents, on s’ofereixen els diversos productes: des del bacallà remullat fins al bacallà sec, passant pels envinagrats, les olives i productes derivats del peix com la moixama i conserves de tota mena.
Un espai de degustació
Però la principal novetat de la parada de Perelló 1898 és la barra de degustació, on es pot fer un tast, prendre el vermut o degustar una tapa o un aperitiu en qualsevol moment del dia. No cal dir que el protagonista indiscutible de la carta és el bacallà, presentat de mil i una maneres: amb samfaina, empedrat, amb pèsols i botifarra o en forma de croquetes de brandada —que es comercialitzen amb el nom de ‘rocks’ i s’acompanyen amb un deliciós allioli de romesco.
Es tracta de la primera aposta de Perelló per la degustació de productes. Fins ara, ens tenia acostumat a la venda tradicional, però els responsables de l’empresa —el pare, Emili, i els fills, Ricard i David— han decidit unir-se a la tendència de moltes parades dels mercats de Barcelona i d’altres ciutats, que, a més de vendre els productes, n’ofereixen degustacions als clients a qualsevol hora del dia.
Perelló 1898 Mercat del Ninot. Parada 18-20.
Mallorca, 157. Barcelona.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia