Troba la teva recepta

Radiografia de la gastrosfera catalana

Un estudi de la UOC revela els detalls dels autors que escriuen sobre cuina a la Xarxa

blocaires gastronòmics catalans-dia cuina 2012

blocaires gastronòmics catalans-dia cuina 2012

Moltes ànimes cuinetes tenen la seva versió digital. L’afició per cuinar i menjar ha trobat en els blogs una via d’expressió i compartició de receptes, tècniques, productes i establiments molt activa; tant, que des de fa temps s’organitzen trobades entre els autors, participen en esdeveniments fins aleshores reservats a experts reconeguts i periodistes o s’engresquen en competicions sense ànim de lucre.

Des de fa pocs dies la gastrosfera catalana ja té el seu estudi particular, una radiografia que perfila les característiques dels seus integrants. Es tracta d’una anàlisi elaborada per Francesc Xavier Medina i Laura Solanilla des de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que posa de manifest els següents aspectes:

. el 76% dels gastrobloguers catalans són dones
. el 34% dels autors tenen entre 36 i 45 anys; el 29% entre 26 i 35, i el 24% entre 46 i 55 anys
. el 77% són autors en solitari; el 12% tenen autoria compartida, i el 10% col·laboren amb la parella
. el 64% dels autors són de les comarques de Barcelona. El 13% corresponen a la demarcació de Girona, el 12% de Tarragona i el 2% de Lleida
. el 61% dels bloguers tenen una titulació universitària i el 67% tenen alguna mena de formació en cuina. La gran majoria han participat en tallers puntuals
. 2010, 2011 i 2012 han estat els anys en què s’han iniciat més blogs dedicats a la cuina i escrits en català
. el 30% actualitzen el blog un cop a la setmana
. les receptes són el contingut més estès entre els gastrobloguers, especialment les dedicades a cuina tradicional (78%) i les de dolços i rebosteria (73%). Per contra, el món del vi és l’aspecte menys rellevant (10%)
. el 39% dels continguts que no són receptes corresponen a crítiques de restaurants o de productes, mentre que el 30% fan referència a notícies i esdeveniments d’agenda relacionats amb la cuina
. el 98% dels autors fan i publiquen les seves fotos. Un 11% han participat en algun curs de fotografia gastronòmica
. el 86% dels bloguers tenen Facebook i el 58% s’expressen a Twitter
. el 49% deixen comentaris en altres blogs de cuina amb molta freqüència
. el 47% mai participen en reptes culinaris
. el 66% han creat nous cercles de relació gràcies al blog

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 feb

Taller de postres amb te matxa

És difícil resistir-se a les postres, i més quan aquestes estan fetes amb un aliment amb tantes...

19 feb

Taller de risottos vegans

L’essència d’un risotto és el seu caràcter cremós que s’aconsegueix utilitzant...

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto