Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sabors amb Memòria

La iniciativa vol recuperar les receptes i els sabors de la cuina de les àvies

Concurs Sabors amb Memòria

Concurs Sabors amb Memòria

Amb la voluntat de preservar la cuina tradicional de tota la vida, l’aula culinària Gastronomia Activa, de Barcelona, organitza el concurs Sabors amb Memòria. “Es tracta d’un projecte per recuperar o no deixar perdre les receptes de les nostres mares i àvies. Són una part dels seus records i dels nostres, i també del patrimoni gastronòmic”, diu Laura Gosalbo, directora de Gastronomia Activa.

Per participar-hi, només cal ser cuiner amateur i enviar la recepta escollida a Gastronomia Activa. Teniu temps de fer-ho fins al 25 de maig. Amb la recepta, heu d’enviar un text que expliqui el vincle d’aquell plat amb la memòria de la vostra família. El plat que presenteu pot ser de qualsevol tipus: dolç, salat, aperitiu, entrant, postres... L’important és que sigui tradicional. Podeu participar-hi tant si sou àvies, avis, fills, filles, pares, mares, néts o nétes. Fins i tot us hi podeu inscriure en grups de tres persones com a màxim.

El dia 1 de juny, haureu de portar el plat cuinat a Gastronomia Activa, on serà valorat per un jurat, format per Jean-Louis Neichel, xef del restaurant Neichel; Núria Bàguena, professora de patrimoni culinari; Dolors Gómez, cuinera, directora de l’escola de cuina Lleure i cap de Les Cuineres del Bages; Laura Gosalbo, directora de Gastronomia Activa; Paco Marfull, d’Ínfima Edicions, i Josep Sucarrats, director de CUINA. Hi haurà premis a la Millor Recepta Salada, a la Millor Recepta Dolça/Postres, l’Especial del Públic i el Primer Premi a la Millor Recepta amb Memòria.

Els premiats rebran, entre d’altres, un trofeu exclusiu creat per Art Antic, un taller que, el 2012, va rebre el Premi Nacional d’Artesania. I, més endavant, tots els plats participants es publicaran al llibre ‘Sabors amb memòria’.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: