Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

11 i 12 de juny: Fira de Nous Vinyataires Naturals de Catalunya

La segona edició de la Fira aplegarà 55 vinyataires a Sant Llorenç d'Hortons

Taverna MamBo

Taverna MamBo

L'11 i el 12 de juny, a la taverna MamBo de Sant Llorenç d'Hortons, 55 vinyataires participaran a la segona edició de la Fira de Nous Vinyataires Naturals de Catalunya. La trobada se celebrarà a l'interior del celler Finca Parera i de la Sala Municipal del poble penedesenc i els organitzadors confien a rebre al voltant d'un miler de visitants entre diumenge i dilluns. Amb l'objectiu de descobrir els professionals del sector al consumidor final, l'edició de l'any passat va reunir 28 projectes enològics de la regió del Penedès, que enguany augmenten tant en volum com en àmbit territorial. La Fira serà també una oportunitat per reivindicar els integrants del Gremi de Vinyataires Lliures, així com per donar visibilitat als productors de vi natural dins de l'àmbit rural que fa menys de sis anys que són al sector.

Vi natural

Per a l'organització de la Fira, el vinyataire és el pagès que treballa la vinya, elabora el suc del seu raïm i defensa comercialment el seu projecte vitivinícola. Una definició que resumeix l'essència del tarannà de la Fira, basat en el vi natural, que aplega projectes sense intervenció o amb mínima intervenció, sense ser radicals, i en què el principal valor és el bon ús de l’agricultura, el bon tracte del raïm i la conservació i la cura del paisatge. A més, la taverna acollirà un tast amb diferents vins de petits productors seleccionats especialment per a l'ocasió:

  • Revolta 2021 d'Oidà vins Naturals. 100% xarel·lo - Amb porros confitats amb iogurt d'ovella i cogombrets i confitats, amb mel i coriandre.
  • Paret Seca 2020 d'Ivà Gallego. 100% xarel·lo - Amb carbassó fresc amb mel i mató i seitons amb vinagre.
  • Cinic 2019 de Clos Costela. 50% xarel·lo + 50% sumoll - Amb burratina fresca i vinagreta dolça de melmelada de tomàquets, raves i cireres lactofermentades
  • Sasa 2021 de Lucy Chilvers. 100% xarel·lo brisat - Amb mongeta cuita amb oli d'oliva verge extra i mantega de cacauet, miso i chile picant.
  • La Fita 2021 de Martí Torrallardona. Sumoll negre 100% - Amb galta de vedella a baixa temperatura, pastanaga rostida amb gingebre i fulles de julivert.

El preu de l'entrada és de 10 euros i es podrà accedir a la fira des de les 12 h fins a les 19 h. Per a més informació, visiteu www.mamdelbo.com.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: