El 19 de maig, se celebra la Diada dels Fideus Rossejats, un dels referents gastronòmics de l'Ametlla de Mar. Aquestes festes serveixen per incrementar els coneixements que de la nostra cultura gastronòmica tenen els que ens visiten. A través d'un plat de fideus al voltant d'una bona taula sorgeixen complicitats i emocions que moltes vegades acaben en un interès més profund de la nostra població per part de qui els tasta.
Aquest plat de fideus, cuinats a l'estil mariner, és habitual a les barques i a les cases caleres des de temps immemorials, atesa la relació amb el mar i la pesca. El brou de peix és l'element més important d'aquest plat que, com passa amb l'arrossejat, un altre dels plats típics de la gastronomia marinera, es complementa amb un bon plat de peix i patates.
Una quarantena de cuiners aficionats són els encarregats de mostrar a tots els visitants les diverses maneres de cuinar els fideus rossejats al Port de l'Ametlla de Mar. També, durant tot el matí, hi ha un equip de cuiners que s'encarreguen de cuinar i servir fideus en forma de degustacions perquè ningú no marxi sense haver tastat el característic plat pescador. Les olors, els gustos i els colors faran de la Diada dels Fideus Rossejats una magnífica oportunitat de viure una festa típicament mediterrània a la vora del mar i amb l'atractiu de tastar i conèixer un dels plats culturalment més arrelats de la gastronomia calera.