Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes amb mango

Un estiu tropical

POL MARTÍN DE HARO

09/06/2021

Fruit d'un arbre originari de l'Índia, el mango es conreava ja fa 6.000 anys. Portat al Brasil pels portuguesos a principis del segle XVIII, s'ha anat escampant arreu de les zones més càlides del planeta. Saborós, amb una textura més aviat cremosa i molt refrescant, al CUINA us proposem tres receptes amb una de les fruites tropicals de l'estiu per excel·lència: el mango.

01 Flam d'orxata amb 'coulis' de mango

Flam d'orxata amb 'coulis' de mango

Flam d'orxata amb 'coulis' de mango

L'estiu no és estiu sense una bona orxata. Ara que arriba la calor també podem refrescar-nos amb aquest flam amb mascarpone que reivindica la llet de xufa i que, per aportar-li un toc encara més dolç, se serveix amb un 'coulis' o concentrat de mango que és pur sabor tropical. Què espereu per tastar-lo?

02 Poke bowl

Poke bowl

Poke bowl

Un plat imprescindible de la gastronomia hawaiana que a Europa s'ha comercialitzat com el menjar ràpid saludable. I és que combina verdura, arròs, llegums i peix –generalment, tonyina o salmó. Es pot preparar al gust, però el més tradicional és el de salmó, en aquest cas macerat amb salsa teriyaki, edamame, alga wakame, alvocat i ceba fregida. L'arròs usat per a aquesta recepta és el mateix que el del sushi, que, com ja sabeu, s'ha de macerar prèviament en sucre i vinagre. Mireu d'afegir-hi, un cop hàgiu col·locat tots els ingredients al bol, una cullerada de salsa teriyaki, que aportarà molt de sabor i un toc lleugerament dolç al plat.

03 Pastís gelat de mango

Pastís gelat de mango Becky Lawton

Pastís gelat de mango

Encara que visualment us recordi el gelat de tall més tradicional, aquest pastís gelat té una base que podria ser perfectament la d'unes postres turques. L'elaborareu amb anacards, avellanes, dàtils i suc de llimona. Cal destacar, això sí, l'atzavara, endolcidor menys conegut a casa nostra que té origen en una planta mexicana. Al farciment del pastís hi afegireu el mango, al qual haureu de treure el pinyol, de gust irritant. Formareu una galeta amb la base de fruita seca i hi afegireu la crema o puré de mango, que s'haurà quallat prèviament al congelador. Una delícia tropical diferent, amb un contrapunt salat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto