Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 coses que no sabíeu de les 'Buffalo wings'

Les curiositats d'un dels àpats més consumits als Estats Units d'Amèrica

'Buffalo wings'

'Buffalo wings'

D'origen llegendari. Com ja sabeu, als Estats Units són uns mestres de treure històries del no res. És estrany que encara no hagin fet cap pel·lícula sobre aquest tema... Segons la llegenda, un dia, a Buffalo (un poble de l'estat de Nova York), al restaurant The Anchor van portar-hi una pila d'aletes de pollastre per error. Teresa Bellisimo, la propietària del local, preparava una peculiar salsa d'espaguetis amb coll de pollastre. Davant l'equivocació del repartidor, la Teresa va decidir que, en comptes de llençar les aletes, podia barrejar-les amb les espècies de la salsa i afegir-hi algun complement més.  D'aquesta manera podria fer un aperitiu que els clients trobessin únic, divertit i molt gustós. El que podria haver estat un desastre es va convertir en un dels plats imprescindibles de la gastronomia americana.

La clau és a les espècies (i el picant). Per tal que les 'Buffalo wings' siguin dignes del país d'Elvis han d'estar ben especiades. Cadascú té la seva recepta i les prepara d'una manera particular, però el que no pot faltar mai a unes bones aletes de Buffalo són pebre dolç, xili i sal. És important que la quantitat de xili sigui generosa (però tampoc excessiva) per aconseguir el picant intens i característic del plat de l'estat novaiorquès.

La Superbowl. A banda de ser la gran festa de l'esport nacional (i mundial), és també un dia per batre rècords. Més enllà de les audiències, el dia que se celebra la Superbowl, mentre es veu el partit, és tradició menjar unes bones aletes a l'estil de Buffalo. S'estima que es mengen fins a 1,39 mil milions d'aletes de pollastre només en una nit. Si ho fa tanta gent deu ser que val la pena tastar-les...

La salsa i els complements. Unes autèntiques 'Buffalo wings' han d'anar acompanyades d'una bona salsa. Aquí, però, cal diferenciar entre la salsa per sucar-hi les aletes i la que s'usa per a barrejar-les abans de servir-les, feta amb mantega i salsa de Louisiana o tabasco. A més a més, quan se serveixen les aletes es tradició posar-hi al voltant trossos d'api i de pastanaga, i un bol de salsa agra o formatge blau. Tota una bomba de sabors i calories...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 mar

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 247

CIGRONS! ENERGIA VEGETAL

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Jan Fargas

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto