Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 plats amb beines primaverals

L'acompanyament més saludable

POL MARTÍN DE HARO

14/04/2021

Diuen que el millor de les persones es troba al seu interior. Potser amb aquestes verdures passa una cosa semblant... És abril i és temporada de verdures verdes, el que significa que toca pelar beines verdes a la recerca de les seves llavors. Generalment es preparen bullides o guisades, tant per a un plat principal com per acompanyar una carn o un peix. Us proposem quatre receptes amb mongeta tendra, pèsols, edamame i faves.

01 Bacallà Skrei amb wok de verdures

Bacallà Skrei amb wok de verdures Miquel Àngel Roque

Bacallà Skrei amb wok de verdures

Un plat on cuinareu un bacallà diferent, l'Skrei, que és salvatge, nòmada i es troba als mars de Noruega. Poseu-lo prèviament en salmorra, un preparat típic valencià, inclòs en el grup genèric dels mulladors i confeccionat, tradicionalment, amb pebrots de morro. És un preparat a base de maceració, deixeu-lo durant quatre o cinc dies, en aigua salada (d'aquí vé el nom de 'salmorra'), més o menys avinagrada i perfumada amb herbes aromàtiques i alguns productes especials, com canya verda i brots de garrofer. El peix, l'heu de fer al forn i mentrestant aprofiteu per escalfar el wok i saltar diferents productes com pebrots verds i vermells, espàrrecs, bolets xiitake i beines de mongeta verda –rica en potassi–, el que causa un efecte depuratiu i, per tant, diürètic, que ajuda a l'eliminació de líquids del nostre cos.

02 Faves amb cloïsses i safrà

Faves amb cloïsses i safrà Becky Lawton

Faves amb cloïsses i safrà

Una recepta senzilla i ràpida de preparar on les faves, riques en proteïnes i fibra, seran les protagonistes absolutes. És important que quan les aneu a comprar al mercat trieu les beines de faves més verdes i cruixents, ja que són les més fresques. Amb el safrà i les cloïsses optareu per una proposta saludable, molt saborosa i que pot ser un primer plat diferent amb una combinació única. En aquest sentit, feu-li un parell de voltes al plat amb moviments suaus, perquè es barregin bé els sabors.

03 Pèsols amb calamars

Pèsols amb calamars

Pèsols amb calamars

Originaris del sud d'Europa, fa centenars d'anys que se'n cultiven. Els grecs i els romans ja ho feien i preparaven els pèsols com a purés. Per a aquesta recepta els estofareu amb all, ceba i els tentacles dels calamars, ja que la resta de l'animal se saltarà mentre les beines s'estofen. L'ideal seria deixar-los una mica crus per servir-los sobre els pèsols. Per acabar-lo com un gran artista del Modernisme pictòric català, pinteu el plat amb el concentrat de tinta.

 

04 Edamame i musclos de roca al vapor amb vinagreta

Edamame i musclos de roca al vapor amb vinagreta

Edamame i musclos de roca al vapor amb vinagreta

L'edamame és un producte imprescindible de la gastronomia japonesa. Semblant a la mongeta tendra, té un nivell de fibra elevat i les seves llavors es mengen com un aperitiu. Iolanda Bustos, no obstant això, us proposa bullir-les senceres amb els musclos i tots els condiments, com el coriandre, el gingebre i el cardamom. D'aquesta manera absorbiran tot el seu sabor i aroma, que es complementarà amb una vinagreta amb fonoll, anet, bitxo i tomàquet de sucar. Un plat diferent, únic i irresistible!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

15 mai

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada 249

BOJOS PER LES TRUITES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodie' de debò
  • Rafel Muria

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto