Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes amb orxata

La beguda de l’estiu

POL MARTÍN DE HARO

06/07/2021

L'orxata és una beguda indispensable per als mesos de juliol i agost. Generalment, els valencians l'acompanyen amb fartons, un dolç allargat per sucar a la llet de xufla que us recordarà l'ensaïmada. No obstant això, hi ha moltes maneres de gaudir-ne; per exemple, incorporant-la a postres com el flam o el púding.

01 Orxata d'anís

Orxata d'anís Becky Lawton

Orxata d'anís

Doncs sí, l'orxata d'anís és una realitat gràcies a aquesta proposta alternativa per a la qual necessitareu xufla, dàtils i una culleradeta de llavors d'anís –ingredient fonamental de la barreja dels traginers i els cigalons de la nostra revolució industrial. A més, és l'origen d'una beguda humil, rescatada, només, per donar un toc perfumat a bona part de la nostra pastisseria tradicional, especialment, a la Catalunya Nova.

02 Flam d'orxata amb 'coulis' de mango

Flam d'orxata amb 'coulis' de mango

Flam d'orxata amb 'coulis' de mango

L'estiu no és estiu sense una bona orxata. Ara que arriba la calor també podem refrescar-nos amb aquest flam amb mascarpone que reivindica la llet de xufla i que, per aportar-li un toc encara més dolç, se serveix amb un 'coulis' o concentrat de mango que és pur sabor tropical. Què espereu per tastar-lo?

03 Púding d’orxata, ensaïmades i dolç de préssec

Púding d’orxata, ensaïmades i dolç de préssec Gemma Clofent

Púding d'orxata, ensaïmades i dolç de préssec

Unes postres que podeu preparar amb fruita, galetes, xocolata... El seu origen es remunta a l'Anglaterra medieval, però Gemma Clofent us proposa viatjar a la Mediterrània unint les Illes Balears i el País Valencià amb l'orxata i l'ensaïmada. També hi afegireu préssec confitat, que hi aportarà un punt dolç i refrescant. I no hi pot faltar el característic caramel líquid del púding.

 

04 Flam d’orxata 'light'

Flam d’orxata 'light' Gemma Clofent

Flam d'orxata 'light'

Si abans l'acompanyàvem de 'coulis' de mango, ara us presentem una versió menys calòrica del flam d'orxata. L'elaborareu amb sobres de quallada, formatges baixos en greix i una cullerada de canyella en pols, que hi aportarà una aroma i un sabor molt agradables. Per tal de no afegir-hi més sucre del que ja té, poseu-hi una mica d'edulcorant al gust, si pot ser, líquid.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto