POL MARTÍN DE HARO
23/04/2021Estimat i odiat a parts iguals, el bròquil és una hortalissa molt saludable, amb vitamina C, fibra i propietats anticancerígenes. La temporada del bròquil encara durarà unes setmanes, per tant, se us acut res millor que aprofitar un vegetal tan versàtil amb aquests cinc plats que us proposem?
Cuscús de calamars i bròquil Becky Lawton
Un plat àrab que va arribar a la Península al segle XII amb els musulmans. És típic del nord de l'Àfrica i rep el seu nom del recipient de fang amb el qual es cuina la sèmola, que té uns petits forats per on passa el vapor que la cou. Generalment es prepara amb llegums, carn i verdura. Per a aquesta recepta necessitareu bròquil, mongeta tendra, pastanaga i els calamars, que saltareu ben salpebrats en una paella.
Vedella amb salsa d'ostres Becky Lawton
Al més pur estil asiàtic, per a aquest plat fareu servir la salsa d'ostres, molt comuna a la gastronomia xinesa i a la filipina per a plats com aquesta vedella saltada amb bròquil i salsa de soja. Penseu que aquest serà un plat força saborós i us recomanem que, per complementar-ho, preparareu un arròs blanc bullit, com també farien els xinesos.
Trinxat de bròquil amb llardons d'ànec
Si us agrada el clàssic de la Cerdanya, segur que aquesta recepta de Marga Muñoz us encantarà. En comptes de preparar el trinxat amb la col, ho farem amb bròquil. Hi afegirem, això sí, la patata, que no hi pot faltar en un plat com aquest. Quan fregiu els alls, ho fareu amb greix d'ànec, que aportarà molt de sabor a aquest particular saltat català. El toc final seran els llardons d'ànec, també cruixents i saborosos, però amb una carn menys magra que la del porc.
Crema de bròquil, salicòrnia i calamarsons
Una crema tèbia, tant verda com suculenta, que té una aroma marina ben curiosa gràcies a la salicòrnia, considerada com l'espàrrec del mar, amb un intens gust de sal. Ideada per Oriol Llavina, aquesta crema de bròquil se serveix amb els calamarsons i les salicòrnies saltades, i amb un oli de tinta que preparareu prèviament. No només li aportarà un sabor intens, sinó que a més, visualment, els punts negres faran que el plat sigui digne dels aiguamolls més macos de l'Empordà.
Gambes amb bròquil i mel
Les gambes són un d'aquells mariscs que no poden faltar a la taula. Segur que mai no haguéssiu pensat que combinarien tan bé amb el bròquil, les nous i una mica de gingebre. I és que les influències cantoneses us portaran a fer un saltat amb un clàssic com la salsa de soja i la mel. Mireu de deixar les cues de les gambes, ja que així les podreu agafar amb la mà i llepar-vos els dits de tan bones com són. És una recepta poc habitual a les cases catalanes i, si voleu innovar, és una gran opció per al dia a dia, ja que és fàcil de preparar i molt saborosa.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: