Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 plats amb menta

Receptes amb una de les herbes aromàtiques més populars del mercat

POL MARTÍN DE HARO

03/05/2021

És la planta que t'ajudarà a refrescar el paladar. A més, és baixa en greix i conté moltes vitamines i minerals com el calci. Tot un clàssic de productes com xiclets i caramels, però també de còctels i, fins i tot, de postres i gelats. No obstant això, també us sorprendrà en plats salats, com un risotto de cloïsses. I és que al CUINA us proposem cinc plats amb menta.

01 Granissat de meló i menta

Granissat de meló i menta Gemma Clofent

Granissat de meló i menta

Ja queda menys per a l'arribada de l'estiu, i això implica també la pujada de les temperatures. Què hi pot haver millor per refrescar-se que un bon granissat d'una de les fruites de temporada, el meló, acompanyada de fulles de menta i almívar? Val més no prendre'l tot de cop o us pujarà el fred al cap i tot us donarà voltes... 

 

02 Risotto de cloïsses amb menta fresca

Risotto de cloïsses amb menta fresca

Risotto de cloïsses amb menta fresca

No hi podia faltar un arròs, en aquest cas, un de melós amb formatge parmesà, que li aporta una cremositat única. Les millors varietats d'arròs per fer-lo són l'arborio o el carnaroli, tot i que amb el bomba no hi queda del tot malament. Les cloïsses li aportaran un sabor a mar espectacular, accentuat per les herbes aromàtiques que hi afegireu –la menta i la farigola– quan feu el sofregit. Un risotto diferent per als paladars més exigents.

03 Crema de menta amb gelat, Peta Zetas i cruixent de cacau

Crema de menta amb gelat, Peta Zetas i cruixent de cacau Becky Lawton

Crema de menta amb gelat, Peta Zetas i cruixent de cacau

Recordeu el gelat de xocolata amb menta de les tardes d'estiu? Doncs ens hem proposat portar-lo al món de les cremes amb un punt picant i divertit. Perquè les Peta Zetas, utilitzades en postres de professionals de la cuina com Jordi Roca (Celler de Can Roca), seran una explosió de sabor que us transportaran a la vostra infància, en el bon sentit de la paraula. I és que la frescor de la crema de menta combinarà especialment bé amb la xocolata, un d'aquells ingredients que no podem obviar si pensem en unes postres ben dolces.

04 Tapeta de caracoles con menta

Tapeta de caracoles con menta Becky Lawton

Tapeta de cargols amb menta

Un primer plat tradicional català que us deixarà les mans ben brutes, si sou d'aquells que ús grada xuclar la closca. Molt saborosos i gràcies a la menta refrescant, per a aquesta recepta fareu servir la varietat del cargol bover, també conegut com a 'cargol moro'. I és que l''Helix aspersa' és l'espècie de cargol més preuada a casa nostra. Originari de la conca mediterrània, la forma cònica de la closca i la secció quasi circular de l'embocadura el caracteritzen. També podeu acompanyar-los amb alguna salsa com ara el romesco o l'allioli.

 

05 Amanida de xai a la grega amb pesto de menta

Amanida de xai a la grega amb pesto de menta AJJ Estudi

Amanida de xai a la grega amb pesto de menta

Un plat del xef David Caballero que només pel seu aspecte ja us enamorarà. I és que la varietat de colors i sabors destacarà en aquesta amanida completa on brillarà la salsa de pesto, que preparareu de la mateixa manera que el tradicional, però canviant l'alfàbrega per la menta. Penseu que l'amargor de la ruca contrastarà amb els tomàquets Cherry i el pebrot escalivat, així com el formatge feta i les olives negres. Una amanida molt mediterrània que us transportarà a les costes gregues de Santorini.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: