POL MARTÍN DE HARO
08/04/2021Les anxoves i els seitons són dels peixos més apreciats de la nostra gastronomia. Recomanats pels seus nivells de vitamines i omega-3, i de sabor inconfusible, ofereixen més possibilitats de les que us pugueu imaginar a l’hora de cuinar. És per això que al CUINA us proposem cinc receptes inesperades amb anxoves i seitons.
Mongetes del ganxet fregides amb confitura de ceba i anxoves
Doncs sí, les mongetes tenen vida més enllà de la botifarra de pagès. Què us sembla si les saltem amb una mica de ceba caramel·litzada? Aquest punt dolç combinarà a la perfecció amb la salaó de les anxoves –si poden ser de l’Escala, molt millor– i el sabor característic de les seques. Es recomana tenir un bon tros de pa a prop... Tot sigui per un plat diferent, senzill i molt bo!
Gaspatxo de cireres
Amb la primavera, la calor ja ha arribat. Què hi pot haver res millor que una sopa refrescant i original? Us proposem el gaspatxo de sempre, però amb el toc dolç de la cirera. Visualment és espectacular i combina les millors verdures i la fruita vermella amb l’aroma de l’oli d’alfàbrega, el sabor intens de l’anxova, el cruixent dels festucs i la frescor del formatge fresc congelat, que ratllareu com si estiguéssiu condimentant els macarrons de l’àvia. Un plat simplement irresistible.
Galetes d’anxoves i olives
Sí, ho heu llegit bé. Les galetes també poden ser salades i, per descomptat, amb anxoves i olives. Si ho penseu bé, no difereix gaire del vermut de diumenge, però en un format ben diferent. Cruixents, saludables i ben bones. L’ideal seria que les acompanyéssiu d’un tomàquet tallat a dauets amanit amb orenga, oli i sal.
Tapa de truita amb seitons frescos d'Hondarribia
Aquesta recepta del restaurant Sagardi, al barri Gòtic de Barcelona, és tota una revolució que uneix dos productes, els quals, junts, funcionen d’allò més bé. És important que la truita quedi poc feta i que afegiu una mica de julivert per sobre de la rodanxa de pa que coronarà aquesta tapa basca, en què el protagonista absolut és el seitó daurat amb els alls.
Fregitel·la de seitons i amanida d'alga wakame
Els seitons fregits no només es fan al sud. Els orientals són uns experts en el tema i fan servir tècniques diferents i menys olioses. En aquesta ocasió, la fregitel·la de seitons serà amb panko (el pa ratllat japonès) de pèsols deshidratats. Hi aportarà un sabor diferent, suau però molt cruixent, amb una capa més gruixuda del que estem acostumats a casa nostra. En qualsevol cas, els seitons combinaran d’allò més bé amb una amanida molt refrescant d’algues wakame, de gust fort i amb un to picant, gràcies a la vinagreta d’arròs, sèsam, soja, sucre i bitxo en pols.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: