POL MARTÍN DE HARO
15/04/2021Amb l’arribada de la primavera, la frescor és un factor essencial a la cuina mediterrània. És per això que volem que prepareu algunes receptes de plats, tant salats com dolços, que estan elaborats amb herbes aromàtiques com l’alfàbrega, l’orenga, la farigola, el romaní i el julivert. Des d’un xai amb aroma de romaní i puré de patates fins a uns nyoquis amb rovellons i salsa d’anacards i julivert. A cuinar!
Xai amb aroma de romaní i puré de patates
No us penseu que el xai que us proposem serà cosa fàcil, ja que haureu de fer servir la tècnica del bany maria amb bossa i haureu de controlar temps i temperatures de la carn. El xai s’impregnarà de l’aroma del romaní, que haureu afegit juntament amb l’all quan se segelli a la planxa i quedi ben daurat. És un plat per lluir-se i l’acompanyament ideal és el puré de patates, al qual afegireu una mica de nata líquida i 200 ml del fons del xai per donar-li un gust espectacular.
Sopa de farigola
La farigola es fa servir habitualment en guisats pel seu sabor agradable i per la fragància, però també es prepara tradicionalment en sopes. Té una funció medicinal a través d'infusions i olis, ja que és una planta rica en ferro, antioxidant i antisèptica. Per a aquesta ocasió us proposem una senzilla però saborosa sopa de farigola. Aquesta recepta és la que millor representa l'orde de Sant Benet, perquè la senzillesa ha estat un tret determinant de l'orde dels benedictins i el pilar de la seva fortalesa al llarg dels segles. De fet, al monestir de Montserrat l'ofereixen per rebre els pelegrins.
Gofra amb gelat d'alfàbrega Becky Lawton
Sí, ho heu llegit bé, gelat d'alfàbrega. La combinació perfecta entre calor i fred. És una herba digestiva, antiinflamatòria i antioxidant que enforteix el sistema immunitari. Curiosament, l'origen del nom de l'alfàbrega deriva de la paraula grega 'basilikos', que significa 'planta reial'. Aquest gelat serà l'opció ideal per acompanyar les postres belgues quadriculades. De fet, per coure la massa és ideal una gofrera. Si no en teniu, ho podeu fer amb una paella, com els 'pancakes' americans, però no quedarà encasellada ni quadrada. On està la gràcia doncs?
Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton Becky Lawton
Tot un clàssic italià que en aquesta recepta preparareu amb aigua de remolatxa cuita, per absorbir-ne el sabor. La pasta de patata es farà amb una salsa d’anacards i cervesa, que haureu de mesclar fins a obtenir una textura cremosa. Recordeu que és una recepta vegana i no tots els productes que usareu seran 100% vegetals. Només haureu de saltar els rovellons amb els nyoquis i afegir-hi la salsa i el julivert picat fresc. Una combinació de sabors única i irresistible.
Broquetes de pollastre amb herbes Becky Lawton
Una recepta tan senzilla com bona. El secret està en les herbes, ja que farem una barreja de romaní, orenga i farigola amb la mel amb la qual pintarem el pollastre per donar-li un toc dolç. És important que el macereu abans de fer-lo a la planxa, ja que espolsar-lo amb herbes només serveix perquè es cremi i es carbonitzi, i no volem que això us passi. Per complementar la broqueta, podeu afegir-hi verdures o hortalisses com pebrot, ceba o tomàquet.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.