Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes sorprenents amb síndria

Us farà venir aigua a la boca...

POL MARTÍN DE HARO

24/05/2021

És una fruita que, només de veure-la, ja ens trasllada a l'estiu. Però, tot i que l'associem amb una fruita refrescant per prendre de postres, té moltes més possibilitats! Al CUINA la reivindiquem amb aquestes cinc receptes sorprenents amb síndria.

01 Síndria

Síndria Thinkstock

Amanida de síndria i sardines amb vinagreta balsàmica

Si una cosa tenen les amanides és que no poden ser més versàtils. Podeu combinar-hi tota mena d'ingredients, fins i tot alguns que mai no haguéssiu pensat que junts quedarien tan bé. L'escarola amb el seu punt amarg, acompanyada dels canonges, seran la base d'aquesta amanida amb boletes de síndria, raïm (sense pela ni llavors) i tomàquet, que haureu macerat prèviament en oli d'oliva. El punt salat l'aportaran els filets de sardina en vinagre, ideals per a enciams com l'escarola. Tota una combinació de sabors, que podem assegurar-vos que us deixarà bocabadats.

 

02 Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans

Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans Becky Lawton

Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans

Aquest refrescant gaspatxo de síndria, seguint la tradició, es farà amb hortalisses i sense pa. Us ha de quedar més líquid que cremós. Mireu de trobar l'equilibri de sabors entre la síndria i les hortalisses. Penseu que hi abocareu els escamarlans i la seva aroma de mar, que contrarestarà amb la forta aroma del granissat d'alfàbrega, una manera diferent i divertida de gaudir de l'herba aromàtica italiana per excel·lència.

03 Sopa de burrata

Sopa de burrata

Sopa de burrata, alfàbrega i síndria amb balsàmic

Si sou amants de les amanides de burrata i us fascina el moment en què el formatge es talla i esclata la nata del seu interior, prepareu-vos per tastar aquesta sopa de burrata amb alfàbrega i síndria. Una sensació similar serà la que tindreu els amants de l'intens sabor de formatge italià cremós amb aquest aperitiu, on la dolçor i la frescor de la síndria serà l'equivalent al pa torrat cruixent del gaspatxo. I és que tota sopa freda necessita un bon complement... No us sembla?

04 Secret d'ibèric

Secret d'ibèric

Síndria a la planxa i secret de porc ibèric amb salsa agredolça

La síndria serà l'acompanyament principal d'aquest espectacular secret de porc ibèric a la planxa. La fareu a la planxa, convertint una de les fruites més refrescants en un complement calent. A més, també estarà present en una salsa agredolça amb compota de meló i síndria i brou de vedella. Mireu de posar-la al punt de sal i pebre perquè quedi al vostre gust.

05 Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Meló i síndria amb pastís d'ametlla i iogurt de cabra

Faltaven unes postres en aquesta llista. Aquestes combinen el millor d'un pastís d'ametlla, que us recordarà la 'tarta de Santiago' gallega, per la seva textura i sabor, amb unes boletes refrescants de meló i síndria, i un iogurt de cabra. Mireu d'afegir per sobre del pastís un iogurt de tipus grec, ben cremós, i barregeu-lo amb sucre morè perquè quedi força dolç. Espectacular!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: