Jenifer Tejada, del bar Homer de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), s'ha alçat amb el primer lloc en la primera edició del Concurs de Tiratge de Cervesa Estrella Damm de Catalunya, després de ser escollida per un jurat professional entre les 293 candidatures presentades a tot el territori. L'Antiga Fàbrica Estrella Damm ha estat, el dilluns 22 de novembre, l'escenari del concurs que es va convocar el mes d'octubre a través de bar Manager, l'aplicació de serveis per a l'hostaleria que connecta Damm amb els baristes i els professionals del sector.
Per participar-hi, se'ls demanava que es gravessin tirant una canya i pugessin el vídeo a la plataforma del concurs. En aquesta primera edició, s'hi van presentar 293 candidatures de tot Catalunya, de les quals es van seleccionar deu finalistes que es van disputar el primer premi en la final a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. D'aquests deu finalistes, nou van ser escollits per un jurat expert i un altre va passar a la final per ser el vídeo més votat pels usuaris de l'aplicació.
Des d'obrir l'aixeta fins a presentar la canya
Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participants en la final han estat la tècnica utilitzada (obertura de l'aixeta, inclinació de la copa, pressió, etc.), a més d'altres aspectes com la presència de bombolles, l'esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra, entre d'altres.
Amb el concurs de tiratge de cervesa, Estrella Damm vol posar en valor el treball del professional de l'hostaleria, així com fomentar el bon servei de la cervesa; una pràctica fonamental perquè el client pugui gaudir de tots els matisos d'Estrella Damm.
2.000 euros de premi
La guanyadora d'aquesta primera edició, Jenifer Tejada, del bar Homer (Mollet del Vallès), ha estat premiada amb un xec valorat en 2.000 euros. El segon lloc ha estat per a Elías Latorre, de Conserves Latorre (Barcelona), i el tercer, per a Raúl Ruiz, del 9 Suprem (Figueres), que han estat premiats amb 1.000 euros i 500 euros, respectivament. Els altres set finalistes són Fernando Pérez, de Ca Feu (Sabadell); Alberto Magdaleno, de Confidencial (Mollet del Vallès); Chun Hua Chen, de Punt de Trobada (Reus); Félix Navarro, del restaurant L'Olivé (Mollet del Vallès); Carles Armengol, de Van Van Var (Barcelona); Dimitrie Lucian Paunescu, del Cafè Punt 5 (Figueres), i Toni Matamoros, de Calla & Tapa (Barcelona).
El jurat d'aquesta primera edició ha estat format per Marc García, responsable del canal d'Hostaleria a Catalunya de Damm; Karen Peiró, mestra cervesera i responsable de Cerveseria de Damm; Jesús Salvador, responsable de Qualitat de Mercat i Cerveseria Internacional de Damm; Yan Maia, Beer Sommelier de Damm; Carles Sitjar, Gastronomy Manager de Damm, i els periodistes gastronòmics Yaiza Saiz i Ferran Imedio.
Claus per a un bon tiratge de cervesa
Abans de donar pas al concurs, Yan Maia, Beer Sommelier de Damm, ha exposat les claus imprescindibles d'un bon tiratge de cervesa: utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per omplir-la i, una vegada la cervesa n'ocupi ¾ parts, tancar l'aixeta i tornar-la a obrir per deixar caure suaument la crema a la copa.