PAU SAURI SORIANO
08/12/2023Ja és aquí el mes d'entrar a casa amb ganes de quedar-s'hi, del caliu dels nostres i dels plats que treuen fum. Desembre, i l'hivern, ens empeny a buscar l'escalfor. Per sort, hi ha un plat que ens apuja la temperatura corporal i ens omple d'energia, l'escudella. Però, cal esperar al dia 25 de desembre per gaudir-lo? No. A més a més, sempre va bé una mica de pràctica abans no arribin les dates assenyalades. D'aquesta manera, des de CUINA us recomanem aquestes tres escudelles que van més enllà de la pilota i la carn d'olla. Aprofiteu i comenceu a escalfar motors!
Escudella de bacallà amb premsat de col i brandada Becky Lawton
Encara que no ho sembli, les escudelles no són plats senzills. Agrupar diferents tècniques i aliments en una mateixa elaboració i mirar que funcionin, a vegades, no està a l'abast de tothom. En aquest cas, la dificultat es troba en la realització del premsat, encara que, amb les indicacions de la nostra recepta i una mica de pràctica, tothom ho podrà aconseguir. El que us podem dir del cert és que el bacallà i la brandada fan d'aquesta escudella un plat molt saborós.
Escudella de mill
Un brou, mill i mandonguilles casolanes. Tothom pot variar la recepta de l'escudella al seu gust, però l'important és aconseguir una unió amb sentit com aquesta. Si mai heu provat el mill, aquest us sorprendrà; la seva textura i la seva capacitat de retenir el sabor el converteixen en un ingredient idoni per a les escudelles.
Escudella de fredolics Food Photos / Cristina Rivarola
La de fredolics és una escudella, com la de Nadal, amb molta tradició a casa nostra. Aprofiteu que encara hi ha bolets als mercats i a les botigues per poder-la preparar.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: