Les dietes baixes en carbohidrats ('low carb'), o alimentació cetogènica, són una de les tendències saludables del moment. Núria Coll, CEO d''Ets el que menges'; Gustavo Catena, xef especialista en nutrició esportiva i rebosteria cetogènica, i Mariona Comas, enginyera i seguidora de la dieta 'ceto', han obert recentment a Barcelona Impossible Bakers, el primer obrador en línia de l'Estat que elabora, de manera artesana, pans, dolços i opcions salades baixos en sucre i en carbohidrats, aptes per a aquestes dietes.
Fer-ho possible
Tot el catàleg que ofereixen està elaborat, a més, sense cereals, sense gluten, sense additius i amb ingredients frescos. Els pastissos –com el Carrot Cake o el Red Velvet– són impactants i, de fet, la imatge de marca de l'obrador és un elefant que vola, símbol que, sense sucre, farines ni emulgents, fer aquest tipus de pastissos és gairebé impossible, tot i que ells ho han aconseguit. Abans d'acabar l'any tenen previst ampliar el catàleg de productes amb panettones, torrons, xocolata, cremes de fruita seca i pizzes 'ceto'.
El projecte també compta amb el suport d'emprenedors com Josep Casas, de Naturitas, o Joan Álvarez, d'Hannun. A més, Comas tenia experiència en el sector gràcies al negoci familiar de pastisseria tradicional del seu pare i el seu avi i, avui, part de l'antic equip d'aquest negoci s'ha incorporat a un segon obrador que Impossible Bakers té a Malgrat de Mar (Maresme) per accelerar la producció.