Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Osvaldo Sejas, proclamat millor cuiner jove de Catalunya 2023

Sejas serà el representant català a l'European Young Chef Award, que se celebrarà a França al novembre

Cuiners guardonats al concurs

Cuiners guardonats al concurs

L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) ha acollit la 35a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del país. Cinc finalistes de cinc escoles d’hoteleria i gastronomia de Catalunya han preparat un plat que tenia l’escamarlà i la vieira com a ingredients principals i que posteriorment han defensat davant del jurat presidit pel xef Paolo Casagrande, cap de cuina i xef executiu del restaurant Lasarte, de tres estrelles Michelin. Els premis s’han distribuït en quatre categories, la principal de les quals és el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, atorgat al plat “Homenatge als pèsols ofegats”, presentat per Osvaldo Sejas, alumne de l’ESH Vedruna de Gràcia.

Guardons a la destresa, la creativitat i la millor presentació

El Premi a la Destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per “Menjar blanc d’escamarlans, pèsols llàgrima i escamarlà a la brasa amb allioli”, elaborat per Eva Serra, alumna del CETT. Isaac Caballol, alumne de l’Escola Joviat de Manresa, s’ha endut el Premi a la Imaginació i la Creativitat amb el plat titulat “Cap i pota amb escamarlans, vieira i escuma d’un suquet d’escamarlans amb cruixent de salicòrnia”. El Premi a la Millor Presentació ha estat per a Alba Miñana, de l’EH Sant Ignasi-Sarrià, pel plat “Suquet d’escamarlans amb tauler vegetal”. Finalment, Lucía Correas, de l’EUHT StPOL, ha recollit el Premi a la Millor Aplicació del Producte pel seu “Escamarlà, peu de porc farcit de papada, pèsols del Maresme a la brasa i múrgoles”.

Podeu consultar-ne més informació a www.santpol.edu.es/ca/.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: