Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Ous de guatlla, al plat!

5 receptes amb aquesta petita delícia

POL MARTÍN DE HARO

26/05/2021

Diuen que la mida no importa... Deu ser veritat si tenim en consideració els ous de guatlla, que, tan petits com saborosos, ens aporten vitamina A i B, ferro i la possibilitat de preparar uns entrants 'explosius'. I és que el seu rovell, combinat amb productes com bolets, bacó o formatge, és tot un plaer culpable. Així doncs, al CUINA us convidem a preparar receptes que us facin exclamar: ous de guatlla, al plat!

01 Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Aquesta cullerada d'ou de guatlla escumat que ens proposa Isabel Márquez és una combinació de dolç i salat, en part gràcies a la ceba caramel·litzada, que haureu de daurar a la paella amb sucre morè. El salat l'aportarà el cremós de formatge de cabra i iogurt, al qual afegireu ametlla caramel·litzada ratllada. Una combinació de sabors que agradarà als fanàtics del formatge de cabra.

02 Barqueta d'ous de guatlla, xoriç i pebrot del piquillo

Barqueta d'ous de guatlla, xoriç i pebrot del piquillo Becky Lawton

Barqueta d'ous de guatlla, xoriç i pebrot del piquillo

Un homenatge castís ple de sabor en un entrant que no falla mai. Xoriç de Burgos, ou de guatlla i un pebrot del piquillo, lleugerament dolç i molt carnós. Només caldrà que els passeu per la planxa uns minuts i ho serviu en una petita llesca de pa, que us servirà de base per a un entrant deliciós que de ben segur us farà repetir.

03 Ous de guatlla amb crema de ceps

Ous de guatlla amb crema de ceps

Ous de guatlla amb crema de ceps

Aquesta recepta del xef Jaume Semell és tota una explosió de sabors. L'ou lleugerament cuit, s'acompanyarà d'una crema de ceps amb nata, així com d'una beixamel. Per tal de preparar els ous com si fossin uns bons canelons, us recomanem que els poseu al forn amb la beixamel i un bon grapat de formatge ratllat tipus parmesà, de manera que us quedaran gratinats i cruixents. Tot un plaer, per als amants dels ceps i el formatge.

04 Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar

Un entrant exclusiu i molt saborós on destaca el fort sabor marí del caviar, l'ou de peix més preuat del mercat. La seva preparació és força senzilla, però haureu d'anar amb cura, ja que, un cop l'ou de guatlla s'hagi cuit amb la closca, us tocarà pelar-lo amb molt de compte. En culleres de presentació, serviu una mica de caviar i, a sobre, els ous de guatlla. Salpebreu-los i... a gaudir-ne!
 

05 Ous de guatlla sobre xampinyons farcits d'arròs

Ous de guatlla sobre xampinyons farcits d'arròs

Ous de guatlla sobre xampinyons farcits d'arròs

És un d'aquells plats que Ada Parellada recomana preparar amb els més petits de casa per introduir-los al meravellós món de la cuina. Necessitareu xampinyons, porro, salsa de tomàquet i arròs del tipus basmati o llarg, especialment idoni per a les amanides i els acompanyaments, ja que permet, un cop cuit amb aigua o al vapor, coure'l amb greix i acompanyat d'altres productes. Un cop el salteu amb el porro, els peus dels xampinyons i una mica de julivert, esperareu que els xampinyons es facin al forn per farcir-los, afegint-hi la salsa de tomàquet com a base del plat i, per descomptat, coronant-lo amb un ou de guatlla fregit a la paella. Res a envejar a un arròs a la cubana tradicional...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: