Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els primers Premis Gastronòmics de Tarragona

Apadrinats pels germans Torres i tots els xefs amb estrella Michelin de la demarcació, volen reconèixer l’excel·lència culinària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Coca de gamba vermella amb allada i aire fumat

Coca de gamba vermella amb allada i aire fumat

Els primers Premis Gastronòmics de Tarragona volen donar suport al sector gastronòmic, turístic i d’oci del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i mostrar-ne l’excel·lència gastronòmica, tant des del punt de vista del talent i la creativitat com de la qualitat dels seus productes. El certamen, que tindrà lloc del 16 al 19 d’abril al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, està coorganitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i apadrinat pels germans Torres (del restaurant Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i per tots els xefs amb estrella de la demarcació.

Els organitzadors destaquen el paper fonamental de la gastronomia en la marca Tarragona, amb productes reconeguts i de primera qualitat com la gamba vermella i el peix blau i una oferta culinària rica i diversa, i esperen que els premis serveixin perquè Tarragona capitanegi el reconeixement del talent enorme i dels productes gastronòmics de primer nivell que hi ha al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre en un moment clau per al sector. L’oferta gastronòmica esdevé, a més, un potent actiu de promoció turística per a un sector cabdal, com el de l'hostaleria, durament colpejat aquest darrer any. 

Gamba i peix blau, protagonistes

Els primers Premis Gastronòmics de Tarragona seran quatre dies d’esdeveniments gastronòmics del màxim nivell que arrencaran el 16 d’abril amb la final dels concursos de gastronomia i cocteleria al Palau Firal i de Congressos per escollir el millor xef i el millor cocteler del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Sergio Estévez, campió de cocteleria i ‘brand ambassador’ de Royal Bliss, serà l’encarregat de valorar les propostes.

Els finalistes del concurs gastronòmic han estat seleccionats prèviament en un procés en línia que compta amb el suport de la Confraria de Pescadors de Tarragona (que facilitarà els productes) i en què els candidats havien de presentar receptes lliures amb la gamba de Tarragona o el peix blau de Tarragona com a protagonistes. Els concursants seleccionats per a la final cuinaran en directe i seran valorats per un jurat integrat per totes les estrelles Michelin de la demarcació. La final es podrà seguir en ‘streaming’ als canals www.tarragonagastronomia.cat i www.premistarragona.com. El 19 d'abril es donaran a conèixer els premiats en un acte a l’Ajuntament de Tarragona.

El certamen continuarà els dies 17 i 18 d'abril al mateix Palau de Congressos amb exhibicions gastronòmiques (‘showcookings’) a càrrec d’estrelles Michelin, una ‘masterclass’ de cocteleria Royal Bliss i una altra sobre l’oli verge extra de les Borges Blanques, a més de cates i venda d’oli i de vi. Durant aquests dos dies, el públic podrà assistir presencialment a les activitats o seguir-les en ‘streaming’ als canals oficials dels premis. Les inscripcions per assistir com a públic a les activitats del cap de setmana es faran mitjançant un formulari que es podrà trobar al web www.tarragonagastonomia.cat.

Avalats per nou estrelles Michelin

El jurat del concurs gastronòmic per triar el millor xef estarà integrat per un total de nou estrelles Michelin, amb Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i tots els estrella Michelin de la demarcació tarragonina: Diego Campos (El Rincón de Diego, Cambrils), Fran López (Villa Retiro, Xerta), Josep Moreno (Deliranto, Salou), Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), Vicent Guimerà (L’Antic Molí, Ulldecona), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Rafel Muria (Quatre Molins, Cornudella).

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: