Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Som fans del cogombre!

4 receptes variades i molt saboroses amb l'hortalissa verda

POL MARTÍN DE HARO

21/05/2021

El cogombre és una de les nostres hortalisses favorites d'estiu. De forma allargada i pell verda, el podeu comprar fresc o adobat en vinagre. Es fa servir tant en amanides com en sopes fredes i, fins i tot, com a farciment per al sushi. És per això que al CUINA us proposem quatre receptes variades i molt saboroses amb cogombre.

 

01 Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Un plat diferent per gaudir d'un conill arrebossat amb pa i cereals i d'una amanida grega pensada per a èpoques de calor com la primavera o l'estiu. La clau està a combinar l'aroma de les herbes amb el iogurt, especialment l'anet, que us recordarà el fonoll o l'anís. Com a curiositat, diuen que a l'edat mitjana es feia servir per espantar les bruixes. En qualsevol cas, no necessitareu escombra ni barret, sinó un parell de cogombres, que li atorgaran el toc cruixent i la frescor necessària per acompanyar una carn més eixuta com és la del conill.

 

02 Sushi

Sushi

Futomaki de cranc

El futomaki és una varietat de sushi que és més gruixuda que l'habitual, ja que és un rotlle considerablement gros d'arròs i alga. De fet, 'futoi' significa 'gas' en japonès. En qualsevol cas, aquest futomaki estarà farcit d'arròs, cogombre ratllat, cranc i ceba cruixent. Si us agrada el picant i voleu seguir la tradició nipona, quan prepareu els rotlles barregeu l'arròs amb una capa de wasabi. Només us faltarà la soja per acompanyar-lo.

03 Amanida de maduixes, cogombres i olives

Amanida de maduixes, cogombres i olives

Amanida de maduixes, cogombres i olives

Una amanida senzilla de preparar, saludable i amb molt de sabor. Les boletes de cogombre que preparareu amb la cullera parisenca, junt amb les maduixes, estaran condimentades amb una vinagreta de mel i llimona. No us oblideu de posar-hi també unes olives per acompanyar aquesta amanida refrescant.
 

04 Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues Becky Lawton

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Al més pur estil vietnamita preparareu aquests rotlles vegans de paper d'arròs amb una amanida de llenties, a la qual afegireu pebrot, tomàquet, julivert picat, oli i vinagre de xerès. Pel que fa al cogombre, el tallareu a la mandolina i, junt amb el rotlle i l'amanida, ho preparareu com si fos un caneló vegetal cru. A més, també preparareu una salsa per sucar els rotlles amb suc de peix, llima, bitxos picats, oli d'oliva, pebre i sucre. Una combinació explosiva de sabors.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: