Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tendències per ser 'foodies' de debò

Les noves tendències culinàries i relacionades amb l'alimentació que cal conèixer

Escabetx

Escabetx

Fem un repàs a tot allò que és tendència i us cal saber per ser uns cuinòfils de debò. Si us agrada el menjar i la beguda i voleu saber-ne més i estar a l'última, cal estar atents a totes les novetats!

  • Fires i mercats virtuals. La situació sanitària ens ha fet canviar costums i rutines, i totes aquelles fires, mercats, mostres i tasts que abans eren presencials s'han hagut d'adaptar. Per sort, i en ple segle XXI, les noves tecnologies ens ofereixen un munt de possibilitats a la Xarxa. Així doncs, ja no és tan estrany assistir a mostres, fires i mercats des del sofà de casa o comprar productes a través d'Internet. Estigueu atents a les últimes tendències des de l'ordinador!
  • Llegums: un superaliment de proximitat. No són ni cereals ni pseudocereals com la quinoa. Ni provenen de l'Amèrica del Sud o de l'Àfrica, sinó que són conreats aquí a Catalunya i en trobem de molts tipus; parlem dels llegums. Cigrons, llenties o mongetes, conreats arreu del territori, com, per exemple, la mongeta del ganxet i el cigronet de l'Alta Anoia. Són un aliment ric en proteïnes, ferro i greixos saludables. Pilar fonamental de la dieta mediterrània. Estofats o en amanides, els llegums són essencials en una dieta saludable.
  • El naixement dels 'tap room'. Per a tots els amants de la cervesa, els 'tap room' són el nou punt de trobada de moda. Llocs on és possible degustar tot tipus de cervesa, servida a la barra i perfectes per captar tots els matisos i sabors d'aquesta beguda. A Catalunya, la cervesa Montseny ha obert el primer 'tap room' del país per tal que els consumidors degustin els diferents sabors que vulguin de la marca catalana i s'enduguin a casa el que més els agradi.
  • Una nova introducció a la cuina. La gla, fruit de l'alzina i un aliment sempre associat al pernil ibèric i de consum animal, és l'última novetat dins la cuina de restaurants d'arreu del país. En forma de cremes, croquetes o pans, és hora que la gla comenci a introduir-se també a les nostres llars.
  • Pastís de formatge. Cremós o dur, amb nabius o de formatge blau, el pastís de formatge és un art culinari, i n'hi ha tants que ja no sabem quin triar. Recomanació? Tastar-los tots! El 'cheesecake' és tendència i cada cop en trobem més a les pastisseries i els supermercats.
  • Escabetxos. És un dels sistemes de conservació dels aliments més antic i, alhora, una bona manera de preparar-los. Plats de marisc, peix o verdura per sucar-hi pa, de tan deliciosos que estan. Tornen amb força i sembla que seran els reis d'aquesta tardor!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: