Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tendències per ser 'foodies' de debò

Les noves tendències culinàries i relacionades amb l'alimentació que cal conèixer

Escabetx

Escabetx

Fem un repàs a tot allò que és tendència i us cal saber per ser uns cuinòfils de debò. Si us agrada el menjar i la beguda i voleu saber-ne més i estar a l'última, cal estar atents a totes les novetats!

  • Fires i mercats virtuals. La situació sanitària ens ha fet canviar costums i rutines, i totes aquelles fires, mercats, mostres i tasts que abans eren presencials s'han hagut d'adaptar. Per sort, i en ple segle XXI, les noves tecnologies ens ofereixen un munt de possibilitats a la Xarxa. Així doncs, ja no és tan estrany assistir a mostres, fires i mercats des del sofà de casa o comprar productes a través d'Internet. Estigueu atents a les últimes tendències des de l'ordinador!
  • Llegums: un superaliment de proximitat. No són ni cereals ni pseudocereals com la quinoa. Ni provenen de l'Amèrica del Sud o de l'Àfrica, sinó que són conreats aquí a Catalunya i en trobem de molts tipus; parlem dels llegums. Cigrons, llenties o mongetes, conreats arreu del territori, com, per exemple, la mongeta del ganxet i el cigronet de l'Alta Anoia. Són un aliment ric en proteïnes, ferro i greixos saludables. Pilar fonamental de la dieta mediterrània. Estofats o en amanides, els llegums són essencials en una dieta saludable.
  • El naixement dels 'tap room'. Per a tots els amants de la cervesa, els 'tap room' són el nou punt de trobada de moda. Llocs on és possible degustar tot tipus de cervesa, servida a la barra i perfectes per captar tots els matisos i sabors d'aquesta beguda. A Catalunya, la cervesa Montseny ha obert el primer 'tap room' del país per tal que els consumidors degustin els diferents sabors que vulguin de la marca catalana i s'enduguin a casa el que més els agradi.
  • Una nova introducció a la cuina. La gla, fruit de l'alzina i un aliment sempre associat al pernil ibèric i de consum animal, és l'última novetat dins la cuina de restaurants d'arreu del país. En forma de cremes, croquetes o pans, és hora que la gla comenci a introduir-se també a les nostres llars.
  • Pastís de formatge. Cremós o dur, amb nabius o de formatge blau, el pastís de formatge és un art culinari, i n'hi ha tants que ja no sabem quin triar. Recomanació? Tastar-los tots! El 'cheesecake' és tendència i cada cop en trobem més a les pastisseries i els supermercats.
  • Escabetxos. És un dels sistemes de conservació dels aliments més antic i, alhora, una bona manera de preparar-los. Plats de marisc, peix o verdura per sucar-hi pa, de tan deliciosos que estan. Tornen amb força i sembla que seran els reis d'aquesta tardor!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 nov

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 245

NADAL KM 0. PASSAREM LES FESTES MÉS A PROP QUE MAI!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Eric Ortuño

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto