Fem un repàs a tot allò que és tendència i us cal saber per ser uns cuinòfils de debò. Si us agrada el menjar i la beguda i voleu saber-ne més i estar a l'última, cal estar atents a totes les novetats!
- Fires i mercats virtuals. La situació sanitària ens ha fet canviar costums i rutines, i totes aquelles fires, mercats, mostres i tasts que abans eren presencials s'han hagut d'adaptar. Per sort, i en ple segle XXI, les noves tecnologies ens ofereixen un munt de possibilitats a la Xarxa. Així doncs, ja no és tan estrany assistir a mostres, fires i mercats des del sofà de casa o comprar productes a través d'Internet. Estigueu atents a les últimes tendències des de l'ordinador!
- Llegums: un superaliment de proximitat. No són ni cereals ni pseudocereals com la quinoa. Ni provenen de l'Amèrica del Sud o de l'Àfrica, sinó que són conreats aquí a Catalunya i en trobem de molts tipus; parlem dels llegums. Cigrons, llenties o mongetes, conreats arreu del territori, com, per exemple, la mongeta del ganxet i el cigronet de l'Alta Anoia. Són un aliment ric en proteïnes, ferro i greixos saludables. Pilar fonamental de la dieta mediterrània. Estofats o en amanides, els llegums són essencials en una dieta saludable.
- El naixement dels 'tap room'. Per a tots els amants de la cervesa, els 'tap room' són el nou punt de trobada de moda. Llocs on és possible degustar tot tipus de cervesa, servida a la barra i perfectes per captar tots els matisos i sabors d'aquesta beguda. A Catalunya, la cervesa Montseny ha obert el primer 'tap room' del país per tal que els consumidors degustin els diferents sabors que vulguin de la marca catalana i s'enduguin a casa el que més els agradi.
- Una nova introducció a la cuina. La gla, fruit de l'alzina i un aliment sempre associat al pernil ibèric i de consum animal, és l'última novetat dins la cuina de restaurants d'arreu del país. En forma de cremes, croquetes o pans, és hora que la gla comenci a introduir-se també a les nostres llars.
- Pastís de formatge. Cremós o dur, amb nabius o de formatge blau, el pastís de formatge és un art culinari, i n'hi ha tants que ja no sabem quin triar. Recomanació? Tastar-los tots! El 'cheesecake' és tendència i cada cop en trobem més a les pastisseries i els supermercats.
- Escabetxos. És un dels sistemes de conservació dels aliments més antic i, alhora, una bona manera de preparar-los. Plats de marisc, peix o verdura per sucar-hi pa, de tan deliciosos que estan. Tornen amb força i sembla que seran els reis d'aquesta tardor!