Torres Brandy, la marca de brandi centenària del Penedès, explora l'art del maridatge amb Martina Puigvert Puigdevall, xef del restaurant biestrellat Les Cols (Olot), reconeguda com a Jove Xef 2024 per la guia Michelin. D'aquesta manera, l'alta cuina de la Garrotxa i la cocteleria es donen la mà en l'experiència 'Torres 20 The Art of Pairing' per crear, compartir i gaudir harmonies atrevides que obren la porta a noves maneres d'entendre el maridatge.
Martina Puigvert ha dissenyat un menú de degustació amb productes procedents del seu hort, del galliner i del paisatge garrotxí, fidel a l'essència gastronòmica de Les Cols, que ella mateixa defineix com a "cuina no viatjada", una gastronomia de proximitat que escolta la natura i cuina el que ofereix a cada estació de l'any des del compromís amb la qualitat i la sostenibilitat.
Aquesta proposta de maridatge, que es podrà gaudir durant el mes de juliol al restaurant Les Cols, inclou plats com la royale de ceba conreada en terra volcànica, que li dona una dolçor particular i que fa que maridi especialment bé amb Torres 20 Aperitif; l'ànec amb peres, del seu corral, cuinat com un pastís Tatin, que va acompanyat d'un còctel refrescant a base de Torres 20 i Ginger Beer, i la seva versió de mel i mató inspirada en la natura, que es combina amb un clàssic Torres 20 Old Fashioned.
Els vins de Torres 20
Torres 20 (IGP Brandy del Penedès) és una combinació de vins d'ugni blanc amb els vins pàl·lids i afruitats de la varietat parellada, conreada a l'Alt Penedès. Els vins se sotmeten a una doble destil·lació en alambins tradicionals de coure per obtenir aiguardents de vi purs i aromàtics. Durant molts anys, aquests destil·lats delicats envelleixen en botes de roure seleccionades fins a exhibir el característic color ambre fosc, les aromes d'espècies i un paladar vellutat.
La iniciativa 'Torres 20 The Art of Pairing' va néixer el 2022 per mostrar les possibilitats que ofereix el brandi en cocteleria i la seva afinitat amb l'alta cuina, i crear propostes provinents de joves xefs amb ganes d'innovar. La xef del restaurant Arrels de Sagunt, Vicky Sevilla, la cuinera més jove amb estrella Michelin, i els xefs Javier Sanz i Juan Sahuquillo, del restaurant Cebo, a Madrid, van ser els protagonistes de les dues edicions anteriors.
Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de Torres Brandy.