Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que heu de saber del sèsam

Cinc receptes boníssimes on us caldrà fer servir aquesta llavor

Coca de vidre amb sèsam

Coca de vidre amb sèsam

  1. Al mercat podem trobar el sèsam de moltes maneres: cru (blanc o negre), torrat, en pasta (tahina), fet oli o mesclat amb sal (sal de sèsam) o amb mel (halva).
  2. El sèsam conté un 50% de greix: és la llavor amb la quantitat de greix més elevada que existeix.
  3. És originari d’Àfrica i de l'Índia, i conté moltes proteïnes i aminoàcids que, quan es barregen amb altres aliments, generen un gran valor biològic, que beneficia l’organisme.
  4. És perfecte per combatre malalties cardiovasculars i és una font d’hidrats de carboni, que faciliten el treball de l’intestí. A més, conté moltes vitamines, àcids omega-3 i omega-6 i minerals, sobretot calci.
  5. La llavor la podeu fer servir tal qual, en sopes, amanides, arrossos, pastes, pans o saltats; si es torra, encara és més gustosa.
  6. L’oli de sèsam es pot fer servir cru, per amanir verdures, pasta o les amanides (tingueu en compte que té un sabor molt potent). També es pot fer servir per cuinar, però amb compte, perquè a temperatures altes es crema.
  7. La tahina és una pasta feta amb llavors de sèsam torrat que es fa servir, sobretot, per fer hummus, una pasta de cigrons del Pròxim Orient molt popular, actualment.
  8. S’ha de tenir en compte que el sèsam i l’oli de sèsam s’enrancien amb molta facilitat, per tant, és important adquirir-lo en petites porcions.
  9. La llavor de sèsam també es pot fer servir en moltes receptes dolces (sobretot el sèsam negre), afegint-lo a pans, pastissos, cremes o fins i tot gelats. Mesclada amb altres llavors i amb iogurt, pot ser un esmorzar excel·lent.
  10. Podeu fer servir les llavors de sèsam senceres o convertides en pols, per arrebossar, per exemple, carn o peix: hi aporta un sabor interessant de fruita seca i un cruixent excel·lent.

Si voleu fer servir el sèsam en les vostres preparacions, un recomanem començar per alguna d'aquestes receptes:

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: