Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tres lasanyes singulars

Més enllà de les tradicionals capes de pasta farcides de carn picada

19/07/2021

Sí, ens agrada la lasanya! No només perquè és un plat complet i saborós, sinó també perquè ens permet jugar amb ingredients diversos per crear una recepta diferent cada vegada. Aquest plat italià permet farciments de tot tipus, des de la clàssica carn de vedella picada (ragú amb salsa bolonyesa) fins al pollastre, passant pel peix i les verdures. Tot i que no és una preparació ràpida, tampoc és tan complicada com ens podria semblar. Això sí, haureu de dedicar-hi una estona a la cuina abans de poder degustar la lasanya al plat. Si necessiteu una data especial per posar-vos mans als fogons, penseu que el 29 de juliol se celebra el Dia Mundial d'aquest plat. Si sou fanàtics de la lasanya, ja teniu una bona excusa per preparar una de les tres receptes que us proposem aquí.

01 Lasanya de pollastre i xampinyons

Lasanya de pollastre i xampinyons

Lasanya de pollastre i xampinyons

La primera proposta no és clàssica, però sí força habitual. El farciment és una barreja de pit de pollastre rostit, pernil i xampinyons, coberts amb una beixamel per a la qual podeu fer servir llet de vaca o bé una beguda vegetal. Una recepta que ens permet oferir un primer plat complet, que podem acompanyar amb una amanida estiuenca.

02 Lasanya de tofu i espinacs

Lasanya de tofu i espinacs Becky Lawton

Lasanya de tofu i espinacs

En aquesta proposta singular, les plaques de pasta se substitueixen per làmines de tofu. Com en el cas de la lasanya tradicional, el farciment pot ser divers, però, per a aquest plat, ens hem decantat pels espinacs. Una opció vegetariana que podeu convertir en vegana si obvieu el formatge de cabra. Una lasanya ben refrescant i diferent.

03 Lasanya de verdures i salmó fresc

Lasanya de verdures i salmó fresc

Lasanya de verdures i salmó fresc

És molt probable que en algun moment hàgiu fet una lasanya, però no és tan probable que hàgiu preparat una lasanya de verdures com la que ens proposa Xavier Pellicer. Proveu-ho, us en llepareu els dits. Només haureu d'intercalar capes de salmó entre capes de verdures diverses (carbassó, albergínia, bledes, espinacs...). El resultat és sorprenent i, sobretot, molt i molt bo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto