Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les tres receptes del CUINA d'octubre que no us podeu perdre

La revista explica el mètode infal·lible per fer pa a casa i recull receptes menorquines, de falàfel i de pastissos per fer al microones

CARME MELIÀ

28/09/2021

El CUINA d'octubre ja us espera al quiosc amb propostes boníssimes per a tots els gustos! Un especial 'Panarres' amb els trucs i les receptes de Daniel Jordà, les millors receptes de la cuina tradicional de Menorca, plats amb falàfel i les postres al microones de Gemma Clofent. També entrevistem el xef Artur Martínez, de l'Aürt, i us presentem algunes propostes d’enoturisme molt originals. Per anar fent boca, us mostren tres de les receptes que no us podeu perdre d'aquest número que us duran des del forn de Panes Creativos fins a l'interior de l'illa de Menorca. Que vagi de gust!

01 Fogassa (pa rodó amb biga)

Fogassa (pa rodó amb biga)

Fogassa

La fotografia de portada de la revista –un especial panarres per als que volen fer pa a casa– és un pa rodó fet amb el preferment biga, una recepta del foner Daniel Jordà, que a l'interior del número ens dóna alguns consells per treballar amb preferments, un mètode assequible que ens donarà molt més control sobre tot el procés d'elaboració del pa.

02 Oliaigua

Oliaigua

Oliaigua

Una recepta típica menorquina basada en els tomàquets de la temporada estiuenca. Una sopa que combina aquesta hortalissa amb ceba, pebrot, all i aigua, ingredients de l'hort, ja que aquest plat és originari de la pagesia de l'illa. S'hi sol afegir pa torrat, i es pot menjar freda i acompanyada de figues, peres o meló. 

03 Conill amb raïm

Conill amb raïm Anna Garcia Frigola

Conill amb raïm blanc

En el menú del mes, Francesc Murgadas ens proposa un segon plat de carn blanca, el conill, amb un ingredient típic de la temporada de verema, el raïm blanc, especialment recomanat com a complement dels plats de fetge de vedella o d'ànec. Murgadas ens recomana que, segons si el plat us agrada més o menys dolç, podeu fer servir raïm de taula normal o moscatell, i premsar-ne alguns grans per afegir-hi el suc durant la cocció. I, pel que fa a la carn, tingueu en compte que, com més petits siguin els trossos de carn, més regular serà la cocció.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 253

ESPECIAL PANARRES! EL MÈTODE INFAL·LIBLE PER FER PA A CASA

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Artur Martínez

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto