Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Tornen els sopars Gastrorecup

Els propers 27, 28, 29 i 30 de setembre, quatre xefs catalans elaboraran menús amb diferents productes 'recuperats' per lluitar contra el malbaratament alimentari

Els sopars Gastrorecup volen conscienciar en la lluita contra el malbaratament alimentari

Els sopars Gastrorecup volen conscienciar en la lluita contra el malbaratament alimentari

Aquesta ja és la setena edició d’una iniciativa que va néixer amb Ada Parellada, xef capdavantera al restaurant Semproniana, i que aquest 2022, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant tres nous restaurants d’arreu de Catalunya.

L’objectiu d’aquests àpats és conscienciar la població de l’aprofitament alimentari i de la injustificada quantitat d’aliments que es perden al llarg de la cadena alimentària. Els plats presentats són una mostra que, amb la bona intenció i mestria dels xefs, es poden fer propostes igualment gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador. I, d’aquesta manera, ajudar a impulsar el canvi de consciència col·lectiva i de model del sistema alimentari actual.

Ja està tot a punt per a una nova edició dels sopars Gastrorecup, que tornen del 27 al 30 de setembre amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari.

El tret de sortida es donarà el dimarts 27, al restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada; el dimecres 28, al restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón; el dijous 29, al restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana, i per acabar, el divendres 30, al Restaurant Albert Guzmán de la Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.

Els menús d’aquests sopars denúncia, que no es coneixeran fins al mateix moment de la celebració, s’elaboraran amb aliments ‘recuperats’, és a dir, en un estat de consum perfecte però que haurien estat descartats per motius estètics o bé per excedent de producció, entre d’altres. Així doncs, el factor sorpresa hi serà present i els comensals no podran triar els plats.

Tots els sopars Gastrorecup començaran a les 20:00 h i tindran places limitades que es podran adquirir prèviament al web www.gastrorecup.cat, on trobareu tota la informació dels sopars.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 263

TEMPTACIONS MÉS SALUDABLES

  • Idees per a les sobretaules dels més gurmets
  • Tamae Imachi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto